Založ si blog

Dá sa zvíťaziť nad kapitalizmom?

Verím tomu, že sa to dá, aj keď sa to teraz zdá nereálne. Bol by to beh na dlhé trate, ale všetko sa dá zvládnuť a každé zlo sa dá poraziť.
Titulok. “ Nobelista: Kapitalizmus kazí v ľuďoch morálku“, vlastne pomenoval problém „celosvetového zla“ a dokonca ponúkol riešenie.
Normálnym a nenásilným riešením ako poraziť zlo, je ho prestať živiť. Kapitalizmus je ako parazit a tento parazit je živený našou hlúposťou, chamtivosťou a nemorálnosťou…
Verím tomu, že nie všetci ľudia sú primitívi a hlupáci, ktorí sa nechajú donekonečna manipulovať a majú zdravý rozum a sociálne cítenie.
V prvom rade si treba ujasniť vlastné hodnoty, ktoré sú pre nás dôležité a s ktorými dokážeme byť sami osobne lepšími, ale aj pomôcť iným – čestnosť, spravodlivosť, nezištná pomoc…
V druhom rade treba ignorovať zapredané média, ktoré neustále šíria demagógiu, lži, propagandu násilia a moci.
Ďalej je potrebné úplne odignorovať lacný bezduchý konzum, zábavu, ak nebudú mať z koho žiť, nebudú mať obecenstvo, tak skončia s ohlupovaním národa.
Zbaviť sa draho platených pajácov, ktorý si parlament zmýlili s lacným šantánom a vytĺkajú politický kapitál z ľudského nešťastia.
Prestať podporovať korupciu na akejkoľvek úrovni a stavať sa do úlohy pokorného prosebníčka.Každý je za svoju prácu platený, ak mu to je málo, tak nech ide robiť inde.
Prestať sa hanbiť na svoju krajinu a národ a pchať sa za každú cenu tam, kde sme len otrokmi, v lepšom prípade sluhami a poskokmi.
Mať vlastnú hrdosť a nenechať sa zlomiť peniazmi, bohatstvom.
Byť chudobný je relatívny pojem, oveľa horšie je byť chudobný duševne a duchovne.
Viem, že ma teraz mnohí skritizujú, ale v našom štáte som za rýchlu odluku cirkví od štátu, pretože sú sluhami kapitalizmu a v podstate štátom v štáte…
Všetko je len a len o hodnotách, ktoré ľudia vyznávajú.
Najschodnejšou cestou v terajšej dobe je forma nenásilného odporu.
Každé zlo sa dá poraziť!

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5482075x
Priemerná čítanosť článkov: 3930x

Autor blogu