Založ si blog

Zabránime zániku Európskej civilizácie?

Obhajoba prílivu migrantov kancelárkou Merkelovou , že budú pre nás ekonomickým prínosom,mi pripomenula štúdiu o príčinách zániku civilizácii, ako nap. Egyptská, Grécka, či Rímska, ktorú som už dávnejšie čítala.

Historici pripisujú zánik rôznym faktorom, či už je to sociálne bezprávie, nemorálnosť, zmena podnebia a pod.

Prečo vlastne civilizácie začali zanikať keď boli na vrchole? Každý takýto rozvoj ekonomiky, techniky, kultúry je podmienený pracovnou silou.

V krajinách, ktoré som vymenovala sa začali ako lacná pracovná sila na zveľadenie krajiny a bohatstva využívať otroci, ktorí boli vojnovou korisťou. Alebo to boli najatí robotníci z podmanených území. Bolo len otázkou času, kedy sa títo ľudia asimilujú v danom prostredí a postupne vytlačia pôvodné obyvateľstvo.

Veľmi podobným príklad sú USA, kde ako lacná pracovná sila  boli privážaní černošskí otroci, ktorí po občianskej vojne dostali „slobodu“, alebo v poslednej dobe sú to hispánci, ktorí hľadajú obživu v tejto krajine. Ako dlho tam vydrží súčasný stav nikto nevie, ale podľa toho akú politiku USA robia, vidieť, že sú na pokraji kolapsu.

Čo vlastne hrozí Európe? Presne toto isté, len s tým rozdielom, že migranti ktorí zaplavili náš kontinent, nie sú mierumilovní vojnoví utečenci, ktorí hľadajú ochranu pred vojnou, ale vojaci, ktorí sa takýmto spôsobom idú pomstiť za zničenie a spustošenie svojích krajín a vôbec sa tým netaja. Európske krajiny dlhodobo na nich bohatli a využívali ich pracovnú silu, nap. Francúzi Alžírčanov a pod.

Posledné útoky V Európe poukázali na ten fakt, že tieto útoky poväčšine vykonali ľudia, ktorí tu už nejakú dobu žili, takže aká veľká je nenávisť, ktorá ich zožiera? Čím sú pre nich Európske krajiny, ktoré sa podieľali na zničení ich krajín? Nie azylom ani  nádejou na nový život, ale vojnovou korisťou.

To, že to robia v mene svojho Boha im len dodáva čoraz väčšiu odvahu,pretože  zabiť a zničiť nepriateľa, inoverca je pre nich cestou do neba.

A pre našu dekadentnú spoločnosť, ktorá zavrhla morálne a etické princípy to bude úpadok a postupná smrť.

Tým, že nezodpovední a skorumpovaní politici zapredali náš kontinent, budeme trpieť všetci, pretože, bez zomknutia sa a obrany nemáme šancu na prežitie. Namiesto toho, aby sa politici, napríklad naši, spamätali a začali konať kvôli záchrane našich životov, tak si usporiadavajú divné seansy a žerú sa medzi sebou s  heslom po nás potopa, alebo lepšie povedané potoky krvi z podrezaných krkov.

 

Slnovratovo 27.7. 2016

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490678x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu