Založ si blog

Príznaky úpadku Západnej civilizácie. . .

Jedným z príznakov úpadku našej civilizácie je postupný pokles intelektuálnej a duchovnej úrovne ľudí.
Aj keď sa neustále hovorí o kvalite vzdelanosti, samotná vzdelanosť nie je zárukou rastu intelektu.
Už dlhšiu dobu si všímam, že práve takýto stav vyhovuje vládnucej triede a myslím si tento proces hlúpnutia ľudí je riadený zhora.
Mladá generácia je úplne podchytená technickými hračkami, ktoré im postupne otupujú zmysly a schopnosť premýšľať a učiť sa.
Vládnuce vrstvy nepotrebujú múdrych ľudí, ktorí premýšľajú, pretože tí by sa začali pýtať, prečo robia to, čo robia a žiadali by nápravu a trvali na zodpovednosti tých, ktorí spravujú krajiny.
Ďalším príznakom úpadku je úroveň médií a informovanosti ľudstva. Média účelovo zavádzajú, klamú, dezinformujú. Z väčšiny z nich sa stáva lacný bulvár, ktorý uverejňuje nepodstatné informácie a takýmto spôsobom taktiež ohlupujú obrovské masy ľudí.
Pretláčajú do popredia ľudí, ktorí by boli v minulosti označení za komediantov, hochštaplerov a príživníkov a z takýchto indivíduí vyrábajú novodobé celebrity a hviezdy. Ľudia, ktorí skutočne pracujú pre rozvoj ľudstva sú účelovo vytláčaní na okraj záujmu spoločnosti.
Iným príznakom je dekandencia umenia a kultúry. To, čo by malo človeka duševne povzniesť, potešiť, vytvoriť pozitívne emócie, alebo by malo byť dôvodom na zamyslenie sa, sa stalo nástrojom na celkové duševné otupenie ľudstva. Televízie propagujú násilie, sex, zlo. Snažia sa ľudí presvedčiť, že práve toto je normálne. A ľudia im začínajú veriť a sami sa začínajú správať konfliktne, agresívne, bez rešpektu voči ostatným. Zo skutočného umenia sa stáva zabudnutá popoluška, pretože mnohým ľuďom začala stačiť lacná krčmová zábava.
Vychádza mnoho kníh, ktoré sú obsahovo prázdne, bez hlbšej myšlienky, plné popisov násilností, nemravností a vulgarizmov a nezanechávajú žiadne posolstvo a ani emócie.
Najhorším príznakom úpadkom je samotné správanie sa ľudí. Mnohí sa prestávajú správať ako normálni ľudia. Už nám nestačí byť ženou a mužom, vymýšľajú sa nové pohlavia. Z mužov sa stavajú zženštilí afektovaní pajáci a zo žien, agresívne a vulgárne mužatky. Láska medzi mužom a ženou začína byť zatracovaná a do popredia sa dostávajú vzťahy medzi rovnakými pohlaviami.
Začínajú byť pretláčané rôzne úchylky , ktoré sú považované za módne trendy. Nestačila som sa čudovať informácii, že vo Veľkej Británii je asi 20 000 „upírov“… Ukážkou bol párik ľudí, ktorý bol vyobliekaný v čiernom gotik štýle, s ústami, očami a nechtami namaľovanými na čierno.
Prezentovali sa, ako sedia oproti sebe a pijú krv jeden druhého. Vraj je to v ich komunite normálne.
Neviem, čo ešte bude pretláčané „Overtonovými oknami“ za normálne a akých šialeností sa dočkáme.
Jedno je isté, že Západná civilizácia sa ničí sama a je na vrchole morálneho, intelektuálneho, duchovného a kultúrneho úpadku.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5461105x
Priemerná čítanosť článkov: 3915x

Autor blogu