Založ si blog

Prestaňte testovať a začnite riadiť štát!

Dnes som si znova pozrela zo záznamu tv reláciu „Téma dňa“ zo dňa 11.1 2021, v ktorej boli hosťami pán Vladimír Soták, predseda Klubu 500 a pán Emil Macho, predseda SPPK.
Z vyjadrení týchto pánov je zrejmé, že vláda Igora Matoviča úplne zlyhala vo vedení a riadení štátu a doteraz neurobila nič, čo by reálne zmiernilo dopady nielen coronakrízy, ale aj ich vládnutia.
Páni Soták a Macho jasne povedali, že vláda odmieta akúkoľvek komunikáciu práve s odvetviami, ktoré sú základom celej ekonomiky a doslova držia ekonomicky tento štát nad vodou.
Najzávažnejšou informáciu o ktorej médiá neinformujú bola tá, že vláda nerokovala a nespolupracovala s predstaviteľmi priemyslu, pôdohospodárstva a poľnohospodárstva pri tvorbe „Plánu obnovy“, ktorého časť bude EK pravdepodobne zamietnutá. Inou veľmi závažnou správou bolo to, že také strategické rezorty, akými sú pôdohospodárstvo a poľnohospodárstvo sa do plánu „Plánu obnovy“ nedostali a odborníci z týchto odvetví neboli prizvaní k tvorbe programu obnovy Slovenska, ktoré vláda prestavila v Bruseli.
Na tomto vidieť, že v našom štáte vládnu ľudia bez akejkoľvek odbornej kvalifikácie a skúseností a systém riadenia štátu rýchlokvasenými politikmi je viac ako zlý. A taktiež je veľmi zlé a neprípustné, aby závažné dokumenty, akým je napríklad aj „Plán obnovy“ vytvárali ľudia, ktorí nemajú praktické znalosti a skúsenosti z rôznych odvetví hospodárstva. Čo to znamená? Že pôdohospodári, poľnohospodári a potravinári budú bez akejkoľvek podpory? Vedia odborníci, ktorí vytvárali „Plán obnovy“ na akej úrovni je potravinová sebestačnosť Slovenska? Je normálne, že slovenské lesy sú ešte viac pľundrované ako bolo za jedného ministra, ktorého prezývali drevobarón?
Pán Soták hovoril aj o tom, aké opatrenia robili firmy počas minulých mesiacov. Ako na vlastné náklady zabezpečovali ochranné prostriedky a pomôcky, ale aj testy a zabezpečovali pravidelné a dobrovoľné testovanie zamestnancov. Taktiež hovoril, že je dôležitá nielen vakcinácia, ale najmä imunita občanov a že pred Vianocami zakúpili vitamím D, ktorý dostávali zamestnanci a dôchodcovia. A mal pravdu aj v tom, že nie je možné, aby sa riešila len jedna časť problémov, tá ktorá vláde vyhovuje a ostatné problémy, ktoré sú takisto veľmi závažné ostávajú neriešené. Poukázal aj na to, že podľa porovnania štatistiky úmrtí je na Slovensku nárast v roku 2020 oproti r. 2019, 421 úmrtí a to, že tu sa rieši len covid a 2500 úmrtí na covid, alebo s covidom, kým o ostatných 51 tisíc zomrelých sa nehovorí nič. Nehovorí sa na čo zomreli, či im bola poskytnutá adekvátna lekárska starostlivosť a liečba. A priamo hovoril o tom, ako média zastrašujú obyvateľov pandémiou.
Áno, mal pravdu. Na Slovensku sa už skoro rok okrem volieb, ktoré boli koncom februára, covidu a politických čistiek nerieši nič iné. Posledné mesiace žijeme v testovacom ošiali pána premiéra a túto vládu už nezaujíma nič iné, iba udržanie si moci aj za cenu hrubého potláčania ľudských práv obyvateľov, porušovania zákonov a nástrojom na udržanie si moci sa stalo zneužívanie právomoci verejnými činiteľmi, zastrašovanie obyvateľstva a verejné prenasledovanie nepohodlných ľudí. O tom prečo vláda v skutočnosti nariadila nové prísne reštrikčné opatrenia, nakoniec povedal aj minister Krajčí, že to nebolo kvôli covidu , ale vláda sa bála protestov a toho, že by na Slovensku mohli byť nejaké vzbury, pretože tu bola veľmi napätá situácia.
V záujme všetkých obyvateľov Slovenska by táto vláda mala skončiť s nátlakom, ktorý vyvíja na občanov a prestať s testovaním, mala by začať robiť to, čo má a musí, riadiť štát. A ak táto vláda nie je schopná riadiť štát, tak by mala čím skôr odstúpiť.

Článok bol pôvodne zverejnený na slovanskenoviny.sk

Zdroje:
Téma dňa:cca od 52. minúty
Priemysel a potraviny v roku 2021
Bála sa vláda protestov?

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5461100x
Priemerná čítanosť článkov: 3915x

Autor blogu