Založ si blog

Prečo je Zlo také silné?

Zlo, je všade okolo nás, je v nás, je súčasťou tohto sveta, tak ako Dobro.
Bolo by však len slabou a bezvýznamnou energiou, keby ho ľudia sami ochotne a dobrovoľne nepodporovali, neživili a nešírili. Vždy sa nájde dosť ochotných ľudí, ktorí mu oddane telom aj dušou slúžia, velebia ho a je pre nich božstvom.
Prečo?
Nuž, kvôli vlastnému egoizmu, ktorému spolu so Zlom dali prednosť v živote. Kvôli vlastnému prospechu, túžbe mať viac ako ostatní, túžbe vyniknúť, túžbe vládnuť a ovládať iných.
Mnohí túto oddanú službu Zlu maskujú vznešenými ideálmi a myšlienkami, dokonca to nazývajú službou ľudstvu. Aj za takýmto konaním sa často skrýva len sebeckosť a chamtivosť a túžba po moci.
Zlo živia aj ľudia, tváriaci sa ako dobrodinci, ktorí ochotne všetkým pomáhajú, ale tá pomoc nie je nezištná, pretože často „pomáhajú“ ľuďom, ktorí o ich pomoc nestoja a nepotrebujú ju. To len oni samotní si potrebujú poláskať vlastné ego a snažia sa vyťažiť z tej „pomoci iným“ čo najviac pre seba.
Inou skupinou ľudí sú tí, ktorí sa netaja tým, že Zlu slúžia, dokonca sú na to hrdí a chvália sa tým. Sú presvedčení, že práve táto služba im dá všetko po čom túžia. Peniaze a majetok, slávu, moc, uznanie iných.
Mnohí však slúžia Zlu aj zo zábavy. Majú zvrátenú radosť, keď vidia čo ich služba Zlu spôsobuje. Tešia sa, keď vidia, ako sila Zla rastie.
Áno, sila Zla rastie práve kvôli zaslepenosti tých, ktorí ho neustále kŕmia sebeckosťou, nenávisťou, závisťou, lakomstvom, nečestnosťou, bezcitnosťou, nespravodlivosťou, neľudskosťou. Rastie aj vďaka tomu, že ľudia ktorí Zlo dobrovoľne živia odmietajú zodpovednosť za toto svoje konanie. A mnohí sú dokonca na seba hrdí za to, že nemajú žiadne svedomie.
A tak Zlo môže vládnuť a spôsobovať nešťastie a utrpenie nevinných ľudí.
Lenže… Zlo, nakoniec „odmení“ aj tých, ktorí mu tak verne slúžia a šíria ho.
Množstvo nás pozná rozprávky o tom, ako sa ľudia upísali kvôli vlastnému prospechu samotnému diablovi a peklu. Nie, nie sú to len rozprávky, sú to príbehy o tom, prečo ľudia slúžia Zlu a príbehy o tom, ako sa ZLO dokáže odmeniť za to, že im dá všetko, po čom tak túžia.
Všetci tí ľudia z rozprávok sa upíšu Zlu, diablovi, či peklu vlastnou krvou a dušou. A mnohí potom hľadajú cestu a možnosť ako sa vyhnúť tomu, čo ich čaká potom, keď si diabol príde po to, čo mu patrí. V rozprávkach sa to niektorým podarí, ale realita skutočného života je iná.
Ľudia si môžu nahovárať, že to nie je až také hrozné, ak trošku tomu Zlu budú chvíľku slúžiť a potom to všetko nejako napravia. Cesta späť z takejto služby je veľmi ťažká a väčšina služobníkov Zla ju nikdy nezvládne, pretože Zlo, alebo pomyselný diabol sa skrýva v maličkostiach a detailoch života.
A robiť „dobré skutky“, len preto, aby niekto odčinil svoju službu Zlu, je znova len služba Zlu.
Preto je Zlo také silné…
Pretože dokáže obrať ľudí, ktorí mu slúžia o to najvzácnejšie, o ich dušu. O schopnosť skutočne milovať a cítiť. O vnútorný pokoj, o skutočnú radosť a šťastie. Ale to ľudia zaslepení darmi Zla nedokážu pochopiť.
Nedokážu pochopiť, že verná služba Zlu ich odmení osobným peklom v podobe straty vlastnej duše a seba samotného a neustáleho strachu z toho, že prídu o to všetko, čo im Zlo tak štedro ponúklo a dalo.
Je to tak ako v tom múdrom prísloví: „Slúž diablovi, peklom sa ti odmení“…
Preto je na každom z nás, čomu dá prednosť a akú cestu v živote si vyberie.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471654x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu