Založ si blog

Čas hlúposti. . .

Zaráža ma, ako dlho trvá a prekvapuje ma, ako mnohí ľudia nechajú sebou manipulovať.
Prečo?
Vyhovuje im to?
Je jednoduchšie zaradiť sa do stáda a spoločne bľačať, bučať, alebo híkať, ak to zavelí vodca stáda, ako prevziať zodpovednosť sám za seba a začať premýšľať? Premýšľať o tom, aký dopad bude mať nezodpovedné konanie pre konkrétneho človeka, ale aj spoločnosť, národ, štát.
Je veľmi jednoduché vyhovárať sa na všetko možné, ako hľadať riešenia problémov a ešte jednoduchšie, tváriť sa, že je všetko v poriadku.
Nedávno sa Slováci zabávali plagiátorstvom diplomových prác našich najvyšších predstaviteľov, ale popri tom im v záplave informácií pomaly unikalo to, ako vláda začala oberať o sociálne istoty tých najchudobnejších a najzraniteľnejších v tomto štáte. Zmrazenie minimálnych dôchodkov na budúci rok je len špička ľadovca reštrikčných opatrení vlády voči vlastným občanom.
Dnes som si prečítala článok o koľko sa dôchodcom zvýšia dôchodky na budúci rok. Naozaj si prilepšia, alebo je to len vládna propaganda na zalepenie očí a úst občanov?
Nuž, realita bude úplne iná, ale za to bude môcť „inflácia“, ako sa teraz hovorí zvyšovaniu cien energií, tovaru a služieb a znižovaniu kúpyschopnosti občanov.
Denne sme masírovaní médiami o šírení koronavírusu, aj dnes pribudlo mnoho nových prípadov a na jednom z portálov som sa dozvedela, že máme 178 nových chorých prípadov.
Chorých, alebo infikovaných?
Osobne poznám štyroch ľudí, ktorí boli infikovaní, jeden z nich mal príznaky ľahkého prechladnutia, tomu druhému nebolo nič a dvaja boli kvôli vyššiemu veku hospitalizovaní a tam zohrali veľkú rolu stresový faktor a horší zdravotný stav. Strach je strach a často sú jeho následky horšie ako ochorenie samotné.
Ale o inom som chcela…
Zaujímajú sa občania o to, ako budú použité peniaze, ktoré poskytne Slovensku EÚ na pomoc pri riešení ekonomických dopadov koronakrízy. Zatiaľ sa však z médií dozvedajú len to, že vláda pripravuje reformy skoro všetkého, ale nič konkrétne, dokonca vláda rokuje za „zatvorenými dverami.“ Nuž miliardy sú miliardy… Verím, že z takých peňazí už môže mať hocikto aj búšenie srdca, hlavne ten, kto si nimi prilepší. Ale ako sa to prejaví v živote bežných občanov je nateraz prísne tajné, asi preto tie zatvorené dvere…
Vedia však občania, že túto štedrú finančnú pomoc na naštartovanie ekonomiky budú splácať ich deti a vnuci a ktovie čím ešte je podmienená táto „pomoc“.
A práve kvôli tomu, aby sa ľudia nepýtali, nežiadali od kompetentných pravdivé informácie a zodpovedné konanie je potrebný „čas hlúposti“. Preto je dôležité, aby boli ľudia rozdelení do názorovo rozdielnych stád, kde nepotrebujú premýšľať. Preto sú štvaní proti sebe, aby sa nedokázali rozprávať a spájať a správať zodpovedne nielen voči sebe, ale voči celej spoločnosti.
„Čas hlúposti“, zakrýva obrovskú nemorálnosť tých, ktorí by mali riadiť tento štát. Deje sa to celé desaťročia.
Ale ľuďom stačia tak ako v minulosti „chlieb a hry“. Chlieb, ktorý už v podstate ani nie je chlebom a hry v podobe reality show „parlamentná demokratúra“, keď ich hlavní protagonisti presviedčajú o tom, ako všetko to, čo robia, robia v prospech štátu a jeho občanov. Kým im budú ľudia toto falošné divadlo veriť a nebudú žiadať od nich zodpovednosť za ich skutky, tak „čas hlúposti“ bude stále trvať.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5484849x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu