Založ si blog

Zabudnutá Odesa. ..

Dnes som si prečítala mnoho správ. Zaujímavých, aj tých účelových. Chýbala mi však aspoň jedna malá, strohá správička, ktorá by ľuďom pripomenula jeden z najhorších zločinov proti ľudskosti, spáchaný v posledných rokoch.
Vyzerá to tak, že o podobných veciach, nie je žiaduce písať, ani hovoriť.
Dnes je šieste výročie nezmyselného masakru nevinných ľudí v Dome odborov v Odese.
Možno si mnohí povedia, že je to predsa len pár rokov a nie je potrebné pripomínať si túto tragédiu, ktorá doteraz nebola vyšetrená. Mlčia média, mlčia kompetentní, mlčia ľudia. Aj takáto dvojtvárna je Západná demokratická spoločnosť, ktorá sa tomuto vraždeniu prizerala a doteraz neurobila nič pre to, aby sa tento zvrhlý zločin proti ľudskosti vyšetril.
O masakre v Odese som prečítala mnoho informácii a práve preto si myslím, že je v záujme Západného sveta a politikov, ktorí podporovali prevrat na Ukrajine, aby pravda nevyšla na povrch.
Ale dá sa pravda umlčať? Na chvíľu možno áno, ale toto jej násilne popieranie, svedčí o skutočnom charaktere tých, ktorí zatvárali a zatvárajú oči pred neľudským vraždením. Svedčí o skutočnej vyspelosti Západného sveta, ktorý bol vystavaný na podobnom vraždení, utrpení nevinných obetí, rabovaní a drancovaní . Ak sú všetky takéto zločiny a zverstvá v ekonomickom a mocenskom záujme Západnej demokratickej spoločnosti, tak sú prehliadané, alebo podporované.
My však zabúdame na jedno. Podobná tragédia, ako bol masaker v Odese, sa môže stať v ktorejkoľvek krajine. Aj v tej našej. A môže sa dotknúť kohokoľvek z nás.
Budeme sa len ticho prizerať a mlčať a snažiť sa zabudnúť tak, ako sme zabudli na Odesu?
Alebo dokážeme nahlas povedať „ nie“, vraždeniu, ničeniu a zlu, o ktorom nám dlhé roky tvrdia, že je páchané, len pre naše dobro?
Každá nevinná obeť nezmyselného násilia v mene „vyšších princípov“ mocných sveta, si zaslúži tichú spomienku. Či už to boli obete svetových vojen, vraždenia na Balkáne, súčasných vojen v Arabskom svete, ale aj teroristických zločinov. Preto nesmieme zabúdať ani na ľudí, ktorí zahynuli v Dome odborov v Odese. Nesmieme zabúdať na ne kvôli tomu, že všetky tieto obete spájalo to, že nik z nich nechcel zomrieť. Všetci chceli žiť. Žiť svoj vlastný, možno jednoduchý a ťažký život. A práve preto ani „Masaker v Odese“ nesmie byť zabudnutý.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5492556x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu