Založ si blog

Z čoho má obavy prezidentka Čaputová?

Zaujalo ma vyjadrenie pani prezidentky Čaputovej v súvislosti s napätou situáciou na Blízkom východe. A to veta cit. „Bolo by veľmi nevhodné a nijako by neprospelo k upokojeniu ani riešeniu, ak by sa táto téma na Slovensku spolitizovala a prípadne bola zneužitá v rámci prebiehajúcej predvolebnej kampane“.
Z čoho má pani prezidentka obavy?
Pretože takéto vyjadrenie, z viacerých dôvodov vzhľadom na to, že je predstaviteľkou opozičných politických strán a síl, pripadá zvláštne. Jedným z nich je ten, že práve tieto opozičné sily, ktoré sa snažia za každú cenu prevziať moc v krajine, doteraz spolitizovali všetko, čo sa spolitizovať dalo a z čoho mali prospech. Od vraždy novinára Kuciaka a jeho priateľky, až po premiestnenie skládky odpadu z jedného miesta na druhé. Ďalším dôvodom je ten, že v pozadí týchto snáh o preberanie moci, sa za chrbtami občanov pripravovala zmluva o rozmiestnení ozbrojených síl USA a vybudovaní vojenských základní na území nášho štátu. A práve predstavitelia týchto opozičných síl schvaľovali prítomnosť a vybudovanie objektov ozbrojených síl USA na Slovensku.
Alebo robia starosti pani prezidentke jej vyjadrenia na summite NATO v Londýne?
Ktovie.
Pani prezidentka vyzývala k uvážlivému hodnoteniu a komentovaniu toho, čo sa stalo v Iraku.
Lenže občania SR majú právo vedieť, čo sa v skutočnosti deje a aj to, v akom ohrození SR je tým, že členským štátom NATO.
Je dôležité aby vedeli, akému priamemu nebezpečenstvu boli a sú schopní vystaviť občanov nášho štátu tí politickí predstavitelia, ktorí sa usilujú o prítomnosť vojsk USA na Slovensku, či vybudovanie muničných skladov a prípadne aj vojenských základní.
Poukazovanie na priame ohrozenie občanov SR, nie je ani politizácia a ani zneužitie situácie na Blízkom východe v predvolebnej kampani.
Je však možné, že práve to by konečne otvorilo ľuďom oči a videli by, čo sa v skutočnosti skrýva za naučenými frázami a slovami o tom, ako títo ľudia chcú pomáhať občanom nášho štátu, alebo povedané ich slovníkom, „krajiny“ a najmä to, že sú to ľudia, ktorí by nechali vlastných občanov zomierať za mocenské záujmy inej krajiny.
V súvislosti s udalosťami posledných dní slová pani prezidentky o tom, že chce, aby sme boli krajinou, kde by sa ľudia nebáli zomierať, dávajú čoraz väčší zmysel…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471797x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu