Založ si blog

Zahmlievanie skutočností. . .

Prezentácia Pohody, Pussy Riot, Havranove urážky kňaza Kuffu, či vyjadrenia herca Kemku na osobu A. Danka sú znova len divadielkom pre masy a spôsob ako poštvať ľudí proti sebe.
Vyzerá to tak, ako keby sme na Slovensku pomaly už nemali žiadne iné problémy. Preto treba naháňať konšpirátorov, organizovať protesty a pouličné politické happeningy, kde dostávajú priestor „umelci“ verní režimu, ktorý tu vládne.
Tí ktorí hovoria o slušnosti, sa jej dožadujú hrubým a vulgárnym spôsobom od ostatných.
Rozprávajú o slobode, ale tých, ktorí majú iný názor verejne lynčujú, špinia ich meno.
Mnohí ľudia podliehajú tomuto mediálnemu divadlu. Spoločnosť je názorovo roztrieštená a rozhádaná. Iní už rezignovali na tento každodenný humbuk.
Ako sa dajú v spoločnosti prekryť skutočné problémy a krízy?
Vytváraním zástupných problémov, ktoré sa vďaka mediálnej podpore dostávajú do popredia.
A tak sa chamtivosť tých, ktorí sa celé desaťročia podieľajú na ovládaní tohoto štátu zakrýva rôznymi kauzami a politickým kabaretom.
A ľudia sú takí otupení tým všetkým, že si ani nevšímajú to, čo sa okolo nich v skutočnosti deje.
Zdražovanie potravín, PHM, energií a vlastne všetkého na čom sa dá dobre zarobiť a ľudia potrebujú nevyhnutne k životu.
Úpadok morálnych hodnôt v spoločnosti a nehanebné porušovanie základných ľudských práv.
Zlý stav hospodárstva, školstva, zdravotníctva…
Politici riešia napríklad otvorené obchody cez sviatky a teplé pečivo, ale to, že mnoho rodín, aj napriek tomu, že poctivo pracujú a snažia sa prežiť, žije v na hranici chudoby, ich netrápi. Prečo aj, podľa nich má v kapitalizme každý rovnaké možnosti a šance zbohatnúť.
Za megainvestície sa považuje výstavba väzníc, alebo ich opravy a cesty sú často v kritickom stave a len sa plátajú.
V našom štáte máme obrovské množstvo vysokoškolsky vzdelaných ľudí, ale čo na tom, že sú nezamestnateľní a nemajú žiadne zručnosti.
Občas politici objavia „teplú vodu“ a potom dokážu o tom básniť celé mesiace. To, že mnoho z toho, čo teraz „objavujú“ normálne fungovalo v minulom režime a bolo úplne samozrejmé, už akosi zabúdajú.
Nuž potom sa ani nemôžeme čudovať, keď sa nejaký kuchár vydáva za lekára a kŕmi bezbranných starých ľudí psychofarmakami.
Pretože u nás je úplne normálne sa za niekoho vydávať a hrať sa na niekoho a niet sa čo čudovať, že tu máme mnoho ľudí, ktorí sa hrajú na politikov, filantropov, dokonca na intelektuálov, novinárov, umelcov…
Len tí, ktorí dennodenne poctivo pracujú a snažia sa prežiť, nemajú čas hrať sa na niekoho a pomaly precitajú zo sna o úžasnom kapitalizme.
A to je dôvod, aby bola pravda o tom, čo sa u nás v skutočnosti deje zahmlievaná a prekrývaná mediálnym balastom a politickým divadlom.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael

16.04.2024 06:10

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu, ale oddelene. Časť pomoci budú pôžičky.

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5481894x
Priemerná čítanosť článkov: 3930x

Autor blogu