Založ si blog

O protestoch. . .

Posledné dva roky ich je veľmi veľa a dokazujú len jedno. Snahu dostať sa skupine ľudí, ktorá vystupuje pod pomenovaním „opozícia“ k moci.
Vždy si nájdu svojich verných, ktorí za nich urobia špinavú prácu, zorganizujú protesty, kde sa pár ľudí hrá na záchrancov Slovenska a priľahlého vesmíru.
Stačí sa pozrieť na protesty a štrajk zdravotných sestier pred voľbami. Áno, zdravotné sestry sú kapitola sama o sebe, je ich vraj málo, majú nízke platy, musia sa vzdelávať. Poznám zdravotné sestry, ktoré sú milé a ochotné pomáhať a poznám aj arogantné, drzé paničky, ktorých sa boja pacienti poprosiť o pomoc. Boli také, ktoré sa do protestov nezapojili kvôli ľuďom, ktorí potrebovali ich pomoc, mnohým však viac ako o pomoc pacientom, ktorá je náplňou ich práce a poslaním, išlo len o peniaze a vlastný prospech, nakoniec sa mnohé z nich potichúčky vrátili na svoje pôvodné miesta, pretože inak by ostali tak, ako mnoho žien na úrade práce.
Poslúžili na špinavý predvolebný boj a nakoniec boli radi, že sa môžu vrátiť späť.
Prebehli parlamentné voľby, Smer zostavil vládu aj napriek tomu, že sa pán Sulík už videl premiérom a nastala éra nekonečných Bonapárty, na ktorých sa zviditeľňovali politické a umelecké fosílie a rôzni kreatívci z radov opozície. Keď už protestoval len samotný pán Matovič s megafónom, bolo po protestoch.
Nastúpili nespokojní učitelia, ktorí bojovali za zvýšenie platov. Áno platy sú veľmi dôležité, ale za čo ich vlastne chceli?
Ich vizitkou je aj to, že zo škôl vychádzajú čoraz hlúpejšie detiská a veľmi veľkú časť za nich robia samotní rodičia. Nechápala som, o čom hovoria moje známe, ktoré majú školopovinné deti na ZŠ a ktoré mi hovorili, že sa s deťmi učia celé hodiny, pomáhajú im pripravovať do školy rôzne projekty a pod. Nuž možno by mali dostať nejakú odmenu mamy a otcovia tých detí, ktoré sa s nimi poctivo učia.
Nezabrali ani študentské protesty, ktorých „organizátori“ v podstate ani nevedeli, kvôli čomu protestujú.
Vražda novinára a jeho snúbenice, rozpútala búrku nenávisti, zúrivosti novinárov a politikov a ukázala v plnej nahote, že títo ľudia sa nezastavia pred ničím, len aby sa dostali k moci. Pochody za slušné Slovensko, odvolávanie premiéra a ministrov, narušenie stability štátu, vyvolávanie nepokojov, cenzúra v médiách, ohováranie, kydanie špiny a kopanie do ľudí s iným názorom, znova dokázalo, že týmto ľuďom nejde o občanov a ani o štát, len o moc a vlastný prospech.
Tak je to aj s najnovším protestom farmárov. Musela som sa pousmiať nad článkom mladej kolegyne-blogerky, ktorý jej zmazali.
To, kto stojí za protestami týchto ľudí, bolo jasné od začiatku, stačilo sledovať ich vyhlásenia na rôznych tlačových besedách.
Chamtivci a prospechári, ktorí idú za ziskom poslúžili svojim mecenášom a zorganizovali spanilú jazdu na traktoroch naprieč Slovenskom.
To, čo skutočne trápi malých farmárov, títo poberatelia agrodotácií ani netušia. Nuž možno závideli Vadalovi, že mal viac…
Ešte sa dočkáme mnohých protestov a mnohej nenávisti týchto ľudí.
Roky sú vďaka voličom v parlamente, dokonca aj vládli, ale neurobili pre občanov a štát nič.
Poučia sa niekedy Slováci a pochopia o čom sú vlastne voľby?
Pochopia, že na ich úkor žije veľká skupina ľudí, ktorej poslúžili ako výťah k moci?
Neviem, čo sa ešte musí stať, aby ľudia začali žiadať od všetkých tých, ktorí po Zamatovom prevrate zdevastovali štát a jeho občanov, zodpovednosť za ich konanie.
Začnú aj obyčajní občania protestovať proti svôjvôli terajších politikov a bojovať za svoje práva a istoty?
Vtedy by protesty mali zmysel a boli potrebné.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5486514x
Priemerná čítanosť článkov: 3933x

Autor blogu