Založ si blog

Skutočné elity národov. . .

Kto sú skutočné a morálne a intelektuálne elity národov v Európe?
Má Slovensko takéto elity?
V jednej debate som čítala názory diskutérov, že na Slovensku nie sú „elity“, ktoré by tento národ a štát vyviedli z morálneho a hodnotového bahna, v ktorom sme sa ocitli.
Na Slovensku je napriek všetkému, čo sa deje, veľmi veľa zdravo a rozumne premýšľajúcich ľudí.
Žiaľ, žijeme v dobe s prekrútenými hodnotami a hovoriť vlastný názor, ktorý sa nezhoduje s oficiálnou propagandou začína byť nebezpečné.
Tak ako začína byť nebezpečné vyjadriť jednoduchú, obyčajnú lásku k vlastnému národu, hlásiť sa ku Slovanskej kultúre, histórii, tradíciam.
Múdri ľudia, ktorí by mali byť skutočnou elitou národa, sú zosmiešňovaní, prenasledovaní novodobou inkvizíciou, po vyjadrení svojich názorov.
Táto inkvizícia v médiach, na rôznych internetových stránkach a sociálnych sieťach dokáže človeka zničiť za pár hodín, kydaním špiny a beztrestným ohováraním.
Ak nezaberie táto taktika, tak novodobá moc pritvrdí, tak ako sa to stalo v prípade Tibora E. Rostasa, na základe jednostranného posudku.
Rostasov prípad je exemplárnym prípadom zastrašovania štátnou mocou a je prvým krokom, ktorý vedie k novodobým inkvizičným a politickým procesom pripomínajúcim 50-te roky minulého storočia.
Takéto prípady majú viesť k násilnému umlčiavaniu ľudí, ktorým nie je jedno, čo sa deje v našom štáte a spoločnosti.
Mnohí sú však radšej ticho, práve kvôli strachu zo straty súkromia, zničenia dobrého mena, vyhadzovu z práce, alebo prenasledovania ich najbližších.
Toto sa nedeje len u nás, ale v celej Západnej kultúre.
Skutočné elity musia mlčať.
Mocnými sveta, je vyvíjaný tlak pomocou médií na vlády západných štátov, ktoré schvaľujú zákony popierajúce základné ľudské práva.
Spoločnosť je vedená tak, aby sa znižovala vzdelanosť, pretože múdri a vzdelaní ľudia kladú nepríjemné otázky.
Naša mládež musí povinne absolvovať rôzne „politické“ školenia, kde im vysvetľujú akí hlúpi sú tí, ktorí sa pýtajú a ktorí žiadajú zodpovednosť od tých, ktorí vládnu.
Média začali vyvolávať a šíriť nenávisť a cielene rozdeľujú spoločnosť. Snažia sa vyvolať strach a beznádej. Už pár dní sme svedkami toho, že sa im to darí.
Skutočné elity národov musia mlčať len v čase hlbokej totality, tyranie, diktatúry a neslobody. Musia mlčať, pretože sa boja o životy svojich najbližších.
Kto sú skutočné morálne a intelektuálne elity národov a aj toho nášho?
Nie, nie je to samozvaná intelektuálna elita, ktorá zosmiešňuje a prenasleduje tých, ktorí majú svoj vlastný názor. Nie sú to ani herci a iné celebrity a ľudia odtrhnutí od reálneho života na Slovensku, ktorí rečnia na tribúnach a navádzajú mladých ľudí protestovať a život miliónov Slovákov im je ukradnutý a zaujímajú ich len vlastné vrecká. A nie sú to ani zapredaní politici, bijúci sa o moc a korytá, škodiaci celej spoločnosti a bez zodpovednosti za to, čo robia s týmto štátom a národom.
Sú to všetci tí, ktorí poctivo pracujú a vytvárajú hodnoty a tí, ktorí sa snažia nám ostatným dávať nádej na lepší život a skutočnú slobodu.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5470838x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu