Stratil Anthony Fauci pamäť? A čo kompetentní na Slovensku?

29. januára 2024, devana, choroby spoločnosti

 

Ilustračný obrázok: Gerd Altmann Pixabay

Koncom decembra, tri roky po tom, ako bola na Slovensku odštartovaná očkovacia kampaň proti Covid – 19, sa v slovenských médiách objavila správa o tom, že v našom štáte je potrebná likvidácia 3 118 260 dávok vakcín v hodnote približne 62 miliónov eur.

Podobná situácia bola v SR aj v roku 2009, keď štát na odporúčanie vtedajšieho hlavného epidemiológa Jána Mikasa, nakúpil milión vakcín proti „prasacej chrípke“ za 7, 6 milióna eur a napokon musel dať zlikvidovať viac ako 900-tisíc týchto vakcín, ktoré neboli využité.  Ján Mikas nielenže neniesol zodpovednosť za tieto škody, ale bol menovaný do funkcie hlavného hygienika.

O tejto skutočnosti som písala pred pár rokmi v článku „Stojí hlavný hygienik Ján Mikas na čele organizovanej zločineckej skupiny?”, v ktorom som písala aj o tom, že kompetentní posielali do celoeurópskeho systému chybné dáta o vývoji pandémie na Slovensku na základe ktorých Európske centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (ECDC), vyhodnotilo situáciu v našom štáte za horšiu, ako v skutočnosti bola. Aké problémy občanom SR toto „zlyhanie ľudského faktoru“ ako J. Mikas túto neospravedlniteľnú chybu nazval, už nebudem pripomínať.

Tento týždeň absolvoval kvôli pandémii Covid-19 Dr. Anthony Fauci 14-hodinový výsluch pred podvýborom Kongresu na vyšetrenie okolností a kvality riadenia „pandémie“ v rokoch 2020-2022.

V článku Mariána Moravčíka „Svedectvo pod prísahou – dva roky nám úmyselne klamali“ ma zaujalo množstvo faktov z tohto výsluchu. Najviac ten, že členovia podvýboru boli, ako uviedol predseda podvýboru Brad Wenstrup, republikánsky kongresman za Ohio, frustrovaní pretože Dr. Fauci nebol schopný na viac ako stovku otázok odpovedať inak, len „že si už nevie spomenúť“. Veľmi vážnym faktom spomenutým v článku bolo, že Dr. Fauci priznal, že na vyžadovanie dvojmetrových sociálnych odstupov neexistovali žiadne vedecké dôkazy. A o tomto veľmi prísne vyžadovanom pravidle sa vyjadril: „proste sa to objavilo“.

Dr. Fauci je známy najmä tým, že koordinoval boj proti mnohým vírusovým ochoreniam, napríklad aj proti spomínanej prasacej chrípke. A infektológ MUDr. Peter Sabaka, sa o ňom v súvislosti s pandémiou Covid-19 vyjadril cit: „Do paniky, ktorá ovplyvňovala naše konanie a rozhodovanie pri zvládaní pandémie, dodával Fauci dávku racionality.“

Veľmi závažným, je aj priznanie Dr. Fauciho, že domienka o úniku vírusu z laboratória nikdy nebola „konšpiračnou teóriou“, pretože zo zverejnených Fauciho mailov je zrejmé, že hneď od začiatku vedel o výskume vo Wuhane.

Žiaľ, tak ako píše Marián Moravčík vo svojom článku, najväčšími bojovníkmi proti dezinformáciám v covidovej  pandémii boli médiá hlavného prúdu, ktoré si neoverovali fakty, ale iba slepo preberali covidovú agendu spoza „Veľkej mláky”.

A nielen to, že neboli schopné overovať správy a prenasledovali domnelých dezinformátorov, ale viac ako dva roky šírili paniku a najmä nenávisť, ktorú vyvolávali. Prenasledovali a verejne lynčovali nielen odborníkov, ale aj obyčajných ľudí s iným názorom a podieľali sa na hrubom porušovaní ľudských práv.

Rovnako slepo preberali covidovú agendu „odborníci“ a politici, ktorí riadili pandémiu na Slovensku a napáchali tak obrovské škody a to nielen hmotné.

Porušovanie základných ľudských práv, dehonestácia ľudskej dôstojnosti, hrubé zasahovanie do najintímnejších sfér života človeka, tisíce zbytočných úmrtí, kvôli neposkytnutiu včasnej lekárskej starostlivosti, hrubé donucovacie praktiky pri testovaní a očkovaní, vykonávanie sociálnych medicínskych experimentov na občanoch a na chránených osobách ako sú deti, mladiství a starí ľudia sa dá kvalifikovať ako zločiny proti ľudskosti.

Likvidácia štátu po všetkých stránkach, pošliapavanie ústavy a zákonov, šafárenie s verejnými financiami, obrovské zadĺženie štátu, zneužívanie moci na zištné ciele a podriadenie sa inému štátu nevýhodnou zmluvou, sa zasa dajú označiť ako vlastizrada.

Budú trpieť maistreamové médiá, odborníci a politici a všetci kompetentní, ktorí riadili „covidovú pandémiu“ rovnakou stratou pamäti ako Dr. Fauci, aby sa vyhli zodpovednosti za covidový fašizmus a teror, ktorý na Slovensku rozpútali?

A budú sa snažiť zabudnúť aj mnohí ľudia, ktorí ich slepo poslúchali a nasledovali, len aby sa aj oni vyhli zodpovednosti?

Verím, že mnohí ľudia nezabudli a nezabudnú a budú žiadať kompetentných, aby za svoje niesli plnú zodpovednosť nielen kvôli škodám, ktoré napáchali, ale aj kvôli tomu, aby sa podobné zločinecké praktiky už neopakovali.

 

Devana

Slnovratovo 12. január 2024

Článok bol zverejnený na: Belobog.sk