Ekonomický, politický, či parazitický systém?

5. marca 2024, devana, Zamyslenia z kuchyne

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

Včera som na jednej soc. sieti zahliadla článok o tom, že na ročný plat riaditeľa jedného z koncernov automobilového priemyslu, musí priemerný zamestnanec tohto koncernu odpracovať 43 rokov.

Do debaty pod článkom som napísala príspevok približne v znení cit.: Toto sa volá  kapitalizmus, čiže po novom demokracia.

Zaujal ma jeden z príspevkov pod ním, že kapitalizmus je ekonomický systém a demokracia politický a že ak by som sa lepšie učila nemusím závidieť plat.

Áno, pisateľ mal v pravdu v tom, že kapitalizmus je ekonomický systém a demokracia politický systém.

Lenže…

V súčasnosti sú tieto dva systémy tak prepojené, že v skutočnosti vytvárajú už iba jeden systém, ktorý nie je definovateľný ani jedným z týchto pojmov. Pretože politický systém slúži na upevňovanie toho ekonomického a naopak, ten ekonomický riadi politický systém.

Z toho vyplýva, že pojem „demokracia“ v súčasnosti slúži na zakrytie podstaty týchto dvoch systémov, ale najmä na to, že tieto dva systémy prerástli, ako som uviedla, v jeden systém a to parazitický.

Systém, ktorý parazituje úplne na všetkom. Na človeku a jeho živote, na hodnotách, ktoré zneužíva a aj na planéte samotnej.

Systém, ktorý drancuje a ničí úplne všetko a jeho predstavitelia si doteraz neuvedomujú, že keď parazit úplne zničí svojho hostiteľa, tak sám zanikne.

A to sa deje práve v tejto dobe…

Parazitický systém začal požierať sám seba….

 

Devana

Slnovratovo 5. marec 2024

 

Zamyslenie bolo zverejnené na: Belobog.sk