Rusko nie je agresor a Ukrajina nie je obeť…

14. februára 2022, devana, Zamyslenia z kuchyne

 

Aj keď sa o tom  v posledných  dňoch snaží Slovákov presvedčiť hysterická mediálna propaganda a vojnoví štváči z radov vládnych politikov.

Nie, Rusko nie je agresor a Ukrajina nie je obeť.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

Každý príčetný človek so zdravým rozumom,  si chráni svoj majetok, ktorý vlastní,  pred neprispôsobivými chamtivcami, ktorí sa neštítia žiadnej špinavosti.

Každý suverénny štát, si bráni vlastné územie, majetok a prírodné bohatstvo, ktoré vlastní.

Tak je to aj s Ruskom. Chráni si svoje vlastné územie, majetok a zdroje, ktoré sa stali terčom nenásytných chamtivcov, ktorí nielen na vlastnom území  vydrancovali čo mohli. A aby si udržali svoj majetok a mocenský vplyv, ktorý  vďaka nemu majú, sú ochotní neustále pod rôznymi zámienkami drancovať  celý svet.

Žiaľ, všade nájdu skorumpovaných a nenažratých lokajov, ktorí sú ochotní za judášske groše zrádzať celé národy a vlastné štáty. Pretože modlou „vyspelého západného sveta“ je „zisk za každú cenu“.

Prečo je to tak?

Pretože filozofia existencie „vyspelého západného sveta“ je založená na dogme: „Čím viac vlastníš, tým si mocnejší.“

Takouto filozofiou rabovania a drancovania, je posledných viac ako sto rokov „vyspelý západný svet“ priam posadnutý.  To, čo sa však deje posledných tridsať rokov, poukazuje  na  skutočnosť, že samozvané mocenské elity sa v naplnení svojich chtíčov nezastavia pred ničím.  Ich vojnovým  rabovaním a drancovaním trpí celý svet.

V týchto dňoch to zašlo až tak ďaleko, že prezident USA Biden, dokonca vyhlásil, že Rusko napadne Ukrajinu už 15. februára 2022 a použije na to nejaký zinscenovaný útok…

Napriek tejto oficiálnej vojnovej propagande USA, Ukrajina nie je obeťou,  tak ako je to predkladané  maistreamovými  médiámi, ale „nástrojom“, ktorý je používaný celé roky na vytváranie napätia v Európe.

Prečo?

Rusko nepotrebuje vydrancovaný  štát, ktorí vedú do záhuby skorumpovaní a zapredaní politici. Nepotrebuje štát plný nacionalistických fanatikov, ktorí sa otvorene a verejne hlásia k „banderovskej tradícii“ a vyžívajú sa v násilí na nevinných obetiach.

Takýto štát nepotrebuje ani Európska únia, aj keď sa na Ukrajinu snažia naliať „finačnú pomoc v podobe ťažko splatiteľných úverov“.

Takýto štát nepotrebuje ani NATO, a to práve kvôli vyššie spomínaných skutočnostiam.

Vyzerá to tak, že už aj „ukrajinská elita“ začala chápať, čo sa v skutočnosti deje a preto vyžadujú od USA dôkazy o vojenskej hrozbe zo strany Ruska.

A to isté začala chápať na rozdiel od vojnových štváčov na Slovensku, v Česku, Poľsku a Pobaltí aj „politická elita Západu“.

Aj keď mnohí vysokopostavení predstavitelia ešte stále nechápu, že Rusko, už nie je ľahko ovládateľný štát z Jeľcinovskej éry, ktorý daruje svoj majetok a zdroje „vyspelému Západu“ podobným spôsobom, ako sa udialo vo väčšine postkomunistických štátov.  Tie ochotne  darovali za „pár šušňov“ svoj majetok, ako na zlatom podnose, aby sa takto „vyspelému Západu“ vyrovnali.

Kým si  „európska politická elita“ voľkala a zahnívala na svojich  postoch a opájala  sa sankciami voči Rusku, to naopak tieto sankcie využilo na postupné budovanie vlastnej suverenity a sebestačnosti.

Preto odrazu taký tlak na Rusko.

Zo  strany  USA počuť hlasné vojnové štvanie,  rinčanie zbraní  a zastrašovanie európskych štátov, pretože zdroje, ktoré drancovali a z ktorých doteraz žili vyschli a dlh USA rastie závratným tempom. Preto  USA potrebujú vyprovokovať vojnu s Ruskom za každú cenu.

Zo strany Európy zaznieva oprávnený strach, pretože európska politická elita veľmi dobre vie, že USA po vytvorení bezpečnostného paktu AUKUS, už nie sú spojencom Európy, ale najväčším konkurentom.

Veľký strach je aj na Ukrajine, ktorá sa stala obrovskou  skládkou starej vojnovej techniky a nebezpečných zbraní, ktoré tam navozili Američania. Ukrajina zrejme začala chápať, že nie je obeťou, tak ako to jej tvrdia USA, ale skutočne iba nástrojom na dosiahnutie mocenských cieľov USA.

Pretože obeťou vojny, ktorá nebude mať víťazov a  ktorú sa USA snažia vyprovokovať za každú cenu,  nebude len Ukrajina, ale celá Európa.

Či si tieto skutočnosti uvedomujú „slovenské politické elity“, ktoré z nášho štátu podpísaním tzv. „obrannej zmluvy“  vytvorili nárazníkovú vojenskú zónu a ohrozili bezpečnosť nielen občanov nášho štátu, ale aj celej Európy, nevedno.

Ale hysterické, arogantné a násilnícke správanie, ktoré poniektorí predvádzajú v médiách, svedčí o mnohom…