Sociálne hriechy: „Politika bez zásad“. . .

7. februára 2022, devana, Zamyslenia z kuchyne

 

Politika bez zásad je základom politickej kultúry  a mocenského zriadenia Západnej civilizácie, ktorá sa týmto spôsobom stáročia formovala. Jej výsledky a následky v tej najhoršej forme, pociťujeme  práve teraz v súčasnosti.

Neustále boje o územia, dobyvačné výpravy a vojny, presadzovanie práva silnejšieho sú skutočnou históriou Európy a jej vládcov. Vďaka „politike bez zásad“, tzv. „vyspelé národy Európy“ kolonizovali, okupovali a parazitovali na väčšine území všetkých kontinentov.

 

Ilustračný obrázok: Pixabay

 

V poslednom storočí to bola práve „politika bez zásad“, ktorá bola spúšťačom dvoch krutých svetových vojen.  Vieme o udalostiach prvej vojny, ktorá mala za následok  vznik nových štátov v Európe a zmenu politických  zriadení, ale aj sfér mocenského vplyvu.

Nástup fašizmu a nacizmu mal úplne zlikvidovať snahy ľavicových hnutí, ktorých cieľom bol slušný život, ľudské a sociálne práva pre tých najchudobnejších ľudí – vykorisťovanej robotníckej triedy. Táto postupná likvidácia viedla k ničivej vojne, v ktorej zahynuli milióny nevinných obetí.

Bývalé Československo sa stalo po podpísaní „Mníchovskej zmluvy“ obeťou „politiky bez zásad“, keď ho tzv. „vyspelý západ“ zradil a ponúkol ako na tácke Hitlerovi.

Takisto aj následné „demokratické procesy“ v bývalých socialistických štátoch boli výsledkom „politiky bez zásad“. Predstavitelia týchto štátov, darovali ako na zlatom podnose svoje územie a majetok chamtivcom, ktorí dovtedy kolonizovali a vyciciavali iné štáty.

Sebestačné Československo bolo rozdelené a následne sa oba štáty stali kolóniami s montážnymi dielňami a  lacnou pracovnou silou, ktorá za pár grajciarov budovala svetlé zajtrajšky vo „vyspelých západných štátoch“.

V súčasnosti na území Slovenska vďaka „politike bez zásad“ kraľuje zahraničný veľkokapitál, ktorý vyváža všetky zisky z krajiny. A samotné  Slovensko sa dostalo na takú úroveň „politiky bez zásad“, že mu  vládnu ľudia s pochybnou minulosťou. Dnes stačí mať dostatok peňazí a môžete sa stať politikom, ktorý rozhoduje o bytí, či nebytí občanov vlastného štátu.

Stačí mať dostatok peňazí a môžete si kúpiť politickú stranu, ktorá sa po voľbách prisaje na štát ako parazit a ťaží z neho.

Stačí mať dostatok peňazí, alebo dobrého mecenáša v podobe nejakého toho politického filantropa a môžete sa stať dokonca hlavou štátu.

Dôsledkom „politiky bez zásad“, je to, že sa z nášho štátu stala podradná trieťotriedna kolónia a vazalský štát. Pretože práve vďaka „politike bez zásad“ sa do parlamentu a vedenia štátu dostali ľudia bez morálneho kreditu a profesijných kvalít.

Dôsledkom „politiky bez zásad“ je, že títo ľudia bez najmenších výčitiek a bezočivo konajú v neprospech štátu a občanov. Pretože základom „politiky bez zásad“ je iba egoistická túžba vládnuť  a finančne profitovať z vládnutia, ale najmä odmietanie zodpovednosti za svoje konanie…

Ako skutočne vyzerá „politika bez zásad“ vidíme v našom štáte denne a vládni politici sa takým štýlom politiky  ani netaja. Zopakuje sa zajtra 8. februára, keď má parlament ratifikovať Dohodu o obrannej spolupráci medzi SR a USA, tá istá situácia, ako keď  poslanci  nakazení covidom hlasovali spoza igelitu za novelizáciu ústavného zákona, ktorým vláda mohla predlžovať núdzový stav?