Založ si blog

Ak trpí premiér Matovič obsesiou plošného testovania, musí trpieť celý štát?

Vo včerajšej relácii Sro „Sobotné dialógy“, poslanec R. Raši a poslankyňa J. Bittó Cigániková, predsedníčka Výboru pre zdravotníctvo diskutovali o plošnom testovaní, ktoré presadzuje premiér Matovič a o ktorom by mala dnes rozhodnúť vláda.
Podľa pani poslankyne Cigánikovej to pán premiér s plošným testovaním myslí dobre a je úprimne presvedčený o tom, že je to jediné správne riešenie pre tento štát a jeho obyvateľov, aj napriek opačným názorom odborníkov, ktorí testovanie neodporúčajú. Na otázku, či by pána premiéra neuspokojilo aspoň jedno kolo celoplošného testovania, aby sa mohli riešiť iné problémy, povedala, že pán premiér má predstavu opakovaného testovania až kým nebudú uspokojivé výsledky.
Jej osobným názorom je, aby prebehlo aspoň jedno kolo celoplošného testovania, pretože pán premiér trpí obsesiou,či fixáciou na celoplošné testovania a je tak výrazná, že pán premiér je mesiac schopný neurobiť nič, keď nebude po jeho vôli.
Nuž mala by som začať tým, aký je odborný výklad slova „obsesia“. Obsesia je nutkavá myšlienka, či chorobne utkvelá predstava a je základným symptómom Obsedantno kompulzívnej poruchy.
Nie, nemienim tu rozoberať zdravotný stav pána premiéra, ten by mali zhodnotiť odborníci.
Chcem však poukázať na to, že aj v tomto prípade úplne zlyháva politický systém, ktorý vládne v našom štáte. Ak majú vládni predstavitelia a iní zákonodarcovia podozrenie, že predseda vlády či iný predstaviteľ štátu nie je zo zdravotných dôvodov schopný vykonávať svoju funkciu a plnohodnotne pracovať, alebo svojím správaním ohrozuje ekonomickú a právnu stabilitu štátu, ohrozuje zdravie a životy občanov, malo by byť ich povinnosťou tento stav napraviť. To, čo sa v súčasnosti deje v našom štáte však ukazuje, že mnohým vládnym predstaviteľom tento stav vyhovuje a v skutočnosti im nezáleží ani na štáte ani na občanoch, ale iba na vlastnom osobnom prospechu.
Preto by bolo vhodné položiť viacero otázok:
V akom politickom zriadení v skutočnosti žijeme na Slovensku?
Je normálne, aby občania po voľbách nemali žiaden dosah na konanie politikov, ktorí ich majú zastupovať v parlamente a vláde?
Je normálne, že po posledných voľbách sa začali predstavitelia strán vládnej koalície správať ako neobmedzení novofeudálni vládcovia a ignorujú názory nielen občanov, ale aj odborníkov z rôznych rezortov a sfér spoločnosti?
Je normálne, aby politici konali protiprávne a protiústavne, čiže vedome porušovali zákony a ľudské práva občanov?
Je normálne, aby sa mohol vrcholový predstaviteľ správať takým spôsobom, že ak ostatní členovia vlády a parlamentu nebudú plniť jeho osobné predstavy a príkazy, tak vedome neplní svoje povinnosti, ktoré mu vyplývajú zo zákona?
Je normálne, aby si vo zvrchovanom, slobodnom a demokratickom štáte vláda upevňovala moc reštrikciami voči občanom a diktátorskými praktikami?
Otázok je veľmi veľa a odpovedí sa občania od kompetentných zrejme nedočkajú.
Poslednou otázkou je: Ak premiér štátu trpí obsesiou, musíme trpieť aj my občania?
Alebo je všetko inak?

Článok bol pôvodne zverejnený na slovanskénoviny.sk

Zdroje:
Sobotné dialógy
Čo je obsesia?
Obsedantno-kompulzívna porucha

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5492668x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu