Založ si blog

Proti všetkým. . .

Prečítala som si článok o tom, že Úrad verejného zdravotníctva vydal vyhlášku v ktorej nariaďuje opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa…
Nuž, vstup budú mať len ľudia s potvrdením či certifikátom o negatívnom teste.
A to ma prinútilo zamyslieť sa, kto vlastne tvorí štát. Je to naša vláda diletantov spolu s pánom hlavným hygienikom, alebo sme to my všetci občania tejto republiky.
To, akým spôsobom sa prezentujú predstavitelia terajšej vlády a koalície, nie je potrebné písať.
Ale pri pánovi hlavnom hygienikovi sa predsa len pozastavím. Spomínate si na pandémiu prasacej chrípky pred desiatimi rokmi? Viete, kto bol vtedy vedúcim epidemiológom a viete koľko financií sa vtedy prešustrovalo na nákup vakcíny proti prasacej chrípke? Koľko vakcín bolo použitých a koľko vyšlo navnivoč?
Nuž, mám pocit, že títo ľudia sa rozhodli ísť proti nám všetkým. Proti štátu. Za cenu porušovania ľudských práv, za cenu porušovania Ústavy SR a zákonov. Rozhodli sa dokázať všetkým nám, že majú moc, ktorou nás môžu prinútiť k poslušnosti. Nepočúvajú hlasy odborníkov, nepočúvajú hlasy lekárov, nepočúvajú hlasy politikov a už vôbec nepočúvajú hlasy nás občanov.
Odrazu v našom štáte prestalo platiť právo a mali by sme sa všetci podriadiť ich vôli, inak budeme trpieť rôznymi reštrikciami.
Z Ústavy SR sa vďaka nim stal zdrap papiera, ktorý vďaka nim nemá ani hodnotu toaletného papiera. Ľudské práva sa stali prázdnou frázou.
A viete na čom so si v súvislosti s týmto všetkým spomenula? Na slávny výrok pána bývalého prezidenta, že ľudské práva nesmú byť nadradené obchodným záujmom.
Takže práve kvôli týmto obchodným záujmom, táto vláda ide proti všetkým, proti všetkým nám, proti štátu.
Ktovie, ako toto všetko nazvať. Totalita? Diktatúra?
A práve v týchto dňoch majú všetci ľudia možnosť vidieť, čo je pár jedincov schopných urobiť zo štátu len kvôli vlastným záujmom, či už mocenským, alebo ekonomickým. Nielenže ohroziť ekonomiku a suverenitu štátu, ale aj zdravie a životy obyčajných ľudí…
Čo dodať?
Asi len to, vitajte v pekle kapitalistickej totality priatelia…

Zdroje, ktoré stoja za povšimnutie…
Mikas vydal vyhlášku…
Vakcíny proti prasacej chrípke…
Koniec pandémie prasacej chrípky
Štát musí zlikvidovať vakcíny proti prasacej chrípke
Ľudské práva nesmú byť nadradené obchodným záujmom…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471447x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu