Založ si blog

Testovanie ako demonštrácia moci. . .

Po posledných pár dňoch, keď vidíme aký názor majú na celoplošné testovanie odborníci, osobnosti, ale aj bežní ľudia, je zrejmé, že celá táto akcia je len demonštráciou moci, ktorú dostala súčasná vláda v parlamentných voľbách.
Práve na tejto akcii je viac ako zrejmé, na akej úbohej úrovni je celá naša politická scéna a kto všetko má prístup k moci, ktorú si dokáže kúpiť za peniaze. Pretože z politiky a následného riadenia štátu a služby občanom sa stal už len dobre výnosný biznis, ktorého sa tí, ktorí sa dostali k moci, len tak ľahko nevzdajú a urobia všetko preto, aby zarobili čo najviac.
Presvedčil ma o tom spôsob vyjadrovania sa pána Sulíka v relácii v tv TA3.
Peniaze vyhodené na testy, ktorých účinnosť už spochybnili odborníci, mohli byť určené na zvyšovanie imunity obyvateľstva počas leta a jesene. Ale aj na nákup ochranných pomôcok a mohli byť za ne vytvorené lôžka v nemocniciach, potrebné na liečenie chorých.
Dnes som čítala vyjadrenie primátora Košíc, ktorý odmieta presúvanie zodpovednosti za testovanie na samosprávy. Doteraz samosprávy, ktoré majú po jarnej vlne koronakrízy znížené príjmy a ktoré niesli veľkú zodpovednosť pri zvládaní núdzového stavu, nemajú relevantné informácie a nevedia, čo ich čaká. Nehovoriac o tom, že aj samosprávy sa po tomto testovaní a terajšom núdzovom stave môžu ocitnúť vo veľkých finančných problémoch.
Celý štát sa nezodpovedným prístupom tejto vlády ocitol na pokraji kolapsu, ktorá ako keby si neuvedomovala, že od stavu ekonomiky sa odvíjajú životy a budúcnosť všetkých občanov. Nezodpovedný a egoistický prístup ku riešeniu veľmi vážnych problémov privádza mnohých občanov do veľkých existenčných problémov.
Je smutné vidieť, že tí, ktorí by mali riadiť tento štát, si plnia sebecké ambície a hrajú sa na vládnutie, ktoré za pár mesiacov ich vyčíňania narobilo obrovské škody.
A teraz, namiesto toho, aby začali zachraňovať životy aj ekonomiku, tak chcú občanom dokázať, kto je tu v skutočnosti pán a ich praktiky sa dajú označiť ako zločiny proti ľudskosti.
Veď ako inak sa dá nazvať vyhrážanie sa pána premiéra tým ľuďom, ktorí odmietnu „dobrovoľné testovanie“ neposkytnutím zdravotnej starostlivosti, ktorú majú zakotvenú v Ústave SR.
Ako inak sa dá nazvať vydieranie zdravých, ekonomicky činných občanov, ktorí keď nepodstúpia „dobrovoľné testovanie“, zatvorením do karantény a stratou príjmu, či zamestnania?
Ako inak sa dá nazvať to, že niekto chce za dva dni nahnať zdravých ľudí spolu s chorými do miestností, kde sa vírus udrží celé hodiny, či už vo vzduchu, alebo aj na ochranných oblekoch, či biologickom materiáli.
Ako inak sa dá nazvať šialenstvo, keď ľudia majú zakázané vychádzať von, alebo navštíviť cintoríny, ale sú prinútení stáť a čakať vonku v chladnom a sychravom počasí ako dobytok na značkovanie.
Čo dodať?
Nie, vírus nespochybňujem. Keďže patrím do rizikovej skupiny, celé leto som sa snažila vybudovať si imunitu, ktorá mi pomáha prekonávať aj moje ochorenie. Pretože u mňa môže mať aj prechladnutie dosť ťažký priebeh. Ak by som pociťovala príznaky, tak si sama zaplatím PCR test a dám sa otestovať. Ale nepodriadim sa hrubému nátlaku a porušovaniu mojich ľudských práv a snahe zničiť moju ľudskú dôstojnosť len preto, že si niekto chce splniť svoje mocenské ambície. A odmietam sa dať dobrovoľne nakaziť len preto, že si niekto takýmto spôsobom zaumienil testovať ľudí nie na covid, ale testovať to, ako ho ľudia „milujú“.
Viete ako mi celá táto situácia pripadá?
Ako scéna z jedného nie veľmi vydareného béčkového filmu, ktorý som kedysi dávno videla a v ktorom násilník, ktorý si vyhliadol svoju obeť, držal ju po znásilnení pod krkom a nútil ju hovoriť, že ho miluje, ak nechcela prísť o život… Aj tak to nepomohlo, napokon ju zabil…
Ak pán premiér celé testovanie a účasť na ňom poníma ako vyjadrenie dôvery a podpory občanov jemu samotnému a núti ich naň ísť pod hrozbou rôznych sankcií, je to prejav bezcitnosti, sebeckosti a neľudskosti … A demonštrácie moci…

Zdroje:
Pán Sulík a testovanie…
Košický primátor vyjadril nesúhlas…
Spasiteľ Slovenska?

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490038x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu