Pár slov o „silných ženách“. ..

16. augusta 2020, devana, len tak

Dnes ma zaujal jeden malý článok o „silných ženách“, ktoré súperia s mužmi a muži sú ochotní ich akceptovať, alebo podľa autora zmieriť sa s nimi len dovtedy, kým s nimi majú dobrý sex.
Premýšľala som, aké sú to skutočne „silné ženy“. Podľa môjho názoru sú to tie ženy, ktoré dokázali prijať vlastnú ženskosť a nehanbia sa za ňu a žijú v súlade s vlastnou ženskou podstatou.
Silná žena, nemá potrebu súťažiť s mužmi, pretože pozná vlastnú hodnotu, cíti sa s nimi rovnoprávna po duchovnej aj intelektuálnej stránke a vie, že muži a ženy by nemali medzi sebou súperiť, ale dopĺňať sa navzájom.
Len slabé a vnútorne nevyrovnané ženy, sa snažia dokazovať si vlastnú cenu tým, že sa chcú mužom vyrovnať tak, že preberajú ich modely správania sa. Takýmto konaním sa však v sebe len potláčajú a ničia vlastnú ženskosť a to mužom na ženách naozaj prekáža.
Nie, život a vzťahy medzi mužmi a ženami, nie sú o dokazovaní kto z koho a kto má navrch. Mali by byť o vzájomnom pochopení, prispôsobovaní sa jeden druhému, vzájomnej úcte, láske, priateľstve.
Sila ženy spočíva práve v tom, ako dokáže vnímať mužský svet a v tom, že práve ona dokáže urobiť muža plnohodnotným mužom. Spočíva v prijatí vlastnej sexuality a nehanbí sa za to, že jej milovanie prináša pôžitok a napĺňa jej zmysly šťastím, radosťou, ale aj pokojom a rovnaké pocity dáva aj mužovi, ktorého miluje.
Sila ženy nespočíva v pominuteľnom krásnom a dokonalom tele a vzhľade, ale najmä v jej vnútornej kráse, ktorá z nej dokáže vyžarovať v jej úsmeve, nehe, láskavosti, múdrosti. Spočíva v tom ako dokáže zapôsobiť na ľudí nielen svojím vzhľadom, ale aj intelektom.
Sila ženy sa ukrýva aj v tom, že sa nehanbí za svoje pocity, ale aj za to, že sa občas cíti slabá a hľadá oporu v mužovi, ktorého ľúbi, ale aj naopak, dokáže mu byť sama oporou.
Sila ženy spočíva v tom, že sa nebráni byť matkou a materstvo prijíma ako dar.
Možno sú tieto moje názory utópiou, tak ako viera v lepší a spravodlivý svet. Ale všetko je to len v nás samotných. To kým sme, alebo na čo sa hráme. Mohla by som písať o tejto téme veľmi veľa, ale podstata toho, že nie sme spolu schopní vytvoriť niečo pekné, veľké, hodnotné je v tom, že sa stále na niečo len hráme a hlavne na to, čo nie sme. Mnohé ženy sa snažia vyrovnať mužom, začali zanedbávať svoj vzhľad, správajú sa ako muži, iné zasa svoju krásu používajú ako zbraň na poníženie mužov a dosiahnutie svojich ambícií a prestali si vážiť vlastnú ženskosť. Mnohí muži sa radšej správajú ako karikatúry mužov, iní sa zasa správajú k ženám nadradene a snažia sa ich z pozície moci a peňazí ponižovať. Až vtedy keď ženy, ale aj muži pochopia v čom spočíva ich sila, bude možné začať tvoriť plnohodnotné vzťahy, spoločnosť.
Silné ženy často bývajú nenápadné, ale v skutočnosti tým čo robia, ako žijú, ako dokážu ľúbiť, robia tento svet lepším, znesiteľnejším, hodnotnejším.