Kedy uvalíte nové sankcie na Rusko, páni eurodemokrati?

23. marca 2020, devana, podoby demokracie

Keď som čítala správy o tom, že do Talianska letia pomáhať lekári z Ruska, Číny a aj Kuby, prvou mojou myšlienkou boli nezmyselné sankcie, ktoré EÚ uvalila na Rusko, na príkaz svojho Veľkého priateľa, USA.
Až teraz sa ukazuje pravá tvár všetkých tých ospevovaných Západných hodnôt. Ukazuje sa sila hlinených nôh, na ktorých stojí celý vyspelý demokratický systém. Stačil jeden úder a tá vyspelá, západná civilizácia podobná soche z biblického príbehu o sne babylonského kráľa Nabuchodonozora, padá do prachu…
Áno, taký silný a stabilný je systém, ktorý bol vybudovaný na filozofii vykorisťovania a zisku za každú cenu. Už nepomáhajú vzletné frázy bruselského kléru o demokratických hodnotách, ktoré mali zakryť neschopnosť a nezodpovednosť európskych predstaviteľov, ktorí sa hrali na pánov veľkomožných. Až sa nakoniec sa ukázalo, že sú len vernými lokajmi a plnia príkazy svojho pána, svetového policajta a strážcu demokratických hodnôt vo svete.
A zrazu štáty, ktoré vyspelý západný svet považuje za totalitné režimy, idú zachraňovať ľudské životy tam, kde zlyhal ten „najúžasnejší a najdokonalejší“ systém , ktorý považoval sám seba za vrchol vyspelosti. A ochranca demokracie, namiesto pomoci , doteraz ochraňoval svoje hodnoty leteckými náletmi a bombardovaním v Iraku.
Kde sú všetci tí namyslení a bohorovní predstavitelia EÚ, USA, NATO, ktorí veľkohubo uvaľovali sankcie na tých, ktorí teraz pomáhajú? Vyzerá to tak, že si „uvalili“, ale do gatí. Smrad z hniloby systému rozkladajúceho sa zvnútra zamoril celú Európu. Občas sa ho snažia prevoňať nejakými lacnými voňačkami v podobe prázdnych fráz, lenže to ľuďom, ktorí sa ocitajú v ohrození života a zdravia, ale aj v existenčných problémoch nepomôže.
Aj dnes som čítala mnohé vyjadrenia eurohujerov, ktoré len dokazujú, v akom biednom stave je tento systém.
Žiaľ, náš štát sa ocitá vo veľkom nebezpečenstve práve tým, že ľudia uverili lacným predvolebným sľubom človeka, ktorý ich bezočivo oklamal. Namiesto toho, aby konal, ešte stále pokračuje v nezmyselnom boji proti domnelým nepriateľom. Nerieši problémy, ale svojou nezodpovednosťou vyrába nové. Aj náš nový pán premiér ukazuje pravú tvár systému, kde je zisk a vlastný prospech vládnucej triedy na prvom mieste. V dôležitej a náročnej situácii sa zachoval ako pravý eurodemokrat a obhajca a ochranca západných hodnôt .
Ktovie, či nebude aj on uvaľovať nejaké sankcie…Ak to stihne… My ostatní, zdravo premýšľajúci, musíme len dúfať, že aj k nám sa dostane pomoc, keď ju budeme potrebovať…