Chceli ste zmenu? Máte ju!

14. marca 2020, devana, choroby spoločnosti podoby demokracie

Máte ju už tridsať rokov a stále ste nespokojní?
Pred rokom 89 vám prekážalo, že musíte pracovať a zo sociálnych istôt ste dostávali vyrážky.
Chceli ste cestovať, nakupovať lajná zabalené v lákavých obaloch, chceli ste podnikať a mať všetko to, čo mali na „bohatom západe“.
Po zmene vtedy najviac volali tzv. „disidenti“, spolu s rozmaznanými detičkami papalášov, ktorí svojou nenažratosťou postupne rozkladali systém a štát. Zmenu dosiahli a stále sú nespokojní, stále chcú mať viac, tak vytiahli znova do boja.
Chamtiví, nenásytní , mocichtivý ľudia urobia všetko preto, aby dosiahli svoje a vždy nájdu svojich verných, ktorým budú ponúkať veľké h… nič, ale budú ich presviedčať o tom, aké je fantastické a cenné. A stádočko uverí tomu, že to h.. na polici v prázdnej špajzi, je chutnučká tortička, z ktorej sa im kúsok dostane a na ktorom si pochutnajú. No tak dobrú chuť!
Ale ani sa niet čomu čudovať, veď tie ovečky zo stádočká sú študované, majú bumážku s titulom, niekedy aj viacerými, ale čuduj sa svete, neovládajú učivo prvého stupňa základnej školy – čítanie s porozumením a gramatiku a základy slušného správania sú pre nich španielska dedina. Zato sú obdarení onakvejšími „prednosťami“ ako sú egoizmus, arogancia, drzosť , cynizmus a veľkohubosť.
Zaujímalo by ma, akú zmenu vlastne ešte chcú?
Tú, ktorí im sľubujú farizeji, ktorí majú plné ústa slušnosti a spravodlivosti, ale sú zababraní svojou nečestnosťou od hlavy až po päty?
Nie, tomuto národu nestačí tá zmena ktorú má. Nestačí mu, že je na kolenách, stále chce viac. Úplne sa váľať v prachu a špine.
Možno je celé to „koronavírové šialenstvo“ na niečo dobré. Možno ľudia pochopia, akú váhu majú drísty o európskom spojenectve. Ešte sa len začali prvé vážnejšie problémy a už veľké štáty dávajú najavo svoj nadradený postoj. A ak si niekto myslí, že sem solidárne pošlú lieky a potraviny a budú pomáhať, tak veľmi rýchlo precitne. Možno pošlú, nie však solidárne, ale za veľké peniaze.
Už pár dní ľudia vykupujú obchody ako blázni.
Nečudujem sa im, že sa boja. Pretože veľmi dobre vedia, že z repky a kukurice, ktoré tento štát pestuje pre bohatý západ sa veľmi nenajedia. Ani z tých krásnych trávnikov a ukážkových záhrad. Dokonca ani z tých najmodernejších počítačov a smartfónov.
Možno sa mnohým otvoria oči, keď príde kríza o ktorej sa hovorí už pár rokov a teraz sa tvrdí, že ju spustí práve koronavírus. Možno pochopia, že tá zmena, ktorú tak veľmi chceli je otroctvo, ktoré si ani neuvedomujú.
Možno pochopia, že sú aj iné hodnoty, aké ponúka tvrdý kapitalizmus, skrývajúci sa za demokraciu.
Len či už nie je neskoro…
Na skutočnú zmenu k ľudskosti…