Ako sa koná v „dobrej viere“ a znova „lebo Fico“. . .

4. júla 2019, devana, Nezaradené politikum

Vypočula som si vyjadrenia pána Juraja Šeligu, ktoré zazneli v rozhovore, uverejnenom dnes na portáli Pravda.sk.
To, že si p. Šeliga myslí, že bývalý prezident p. Kiska by bol výborným premiérom, je jeho súkromný názor.
Oveľa závažnejšie sú vyjadrenia p. Šeligu ohľadom káuz bývalého prezidenta.
Tvrdil, že A. Kiska v pozemkovej kauze konal v „dobrej viere“.
Rovnako v „dobrej viere“ konal v daňovej kauze, ktorá sa týkala jeho predvolebnej kampane. Stačilo zaplatiť sumu, na ktorú mu Daňový úrad prišiel a je všetko v poriadku.
Určite rovnako v „dobrej viere konal a koná“ aj vo svojich bývalých či súčasných nebankových spoločnostiach. Čo na tom, že jeho spoločnosti poskytovali úvery za obrovské úroky, ktoré ruinovali a doteraz ruinujú, tých ktorí si požičali.
Ako sa dá konať v „dobrej viere“?
Môže byť „dobrá viera“ definovaná ako divná kúpa pozemku, ožobračovanie ľudí, či daňový podvod?
Alebo sa „dobrá viera“ bývalého prezidenta prejavila tak, ako to napísali viacerí diskutéri pod predmetným článkom, že sa na tieto kauzy nepríde, alebo sa ich podarí ututlať?
Mňa osobne prekvapilo vyjadrenie p. Šeligu, že ak by bol Andrej Kiska stíhaný, tak by to bola pomsta Róberta Fica a strany SMER voči jeho osobe.
Takže nakoniec to vyzerá tak, že za pozemkové a daňové kauzy, či praktiky, ktoré majú blízko k úžere, ktoré pán Kiska konal v „dobrej viere“, je nakoniec zodpovedný R. Fico a strana SMER.
K podivným praktikám konaným v „dobrej viere“ bývalého pána prezidenta sa kriticky vyjadrili aj opoziční politici, či vtedajšia kandidátka na prezidenta p. Čaputová.
Žiaľ, chuť moci a peňazí je veľmi opojná, tak sa v jej mene na kritiku veľmi rýchlo zabúda.
Vyzerá to tak, že na Slovensku sú možné rôzne absurdnosti. Dôležité je, že sú konané v „dobrej viere“ a v konečnom dôsledku je za ne zodpovedný R. Fico.
Dôležité je, že majú R. Fica, na ktorého sa dá hodiť zodpovednosť za všetku špinu, ktorá sa pácha v „dobrej viere“, pretože inak, by si ho museli vymyslieť…

Zdroje:
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/517974-kiska-by-bol-vyborny-premier-hovori-seliga-pri-pozemkoch-a-mafii-konal-podla-neho-v-dobrej-viere/
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/503013-kiskov-danovy-skandal-je-to-vazne-tvrdi-sulik-caputova-nepredstavitelne-kollar-uz-mu-neverim/
https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/432953-kisku-dobiehaju-praktiky-jeho-byvalych-nebankoviek/
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/494493-video-kiska-namoceny-v-podvode/
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/321183-prezident-si-nechal-nebankovku-a-tri-firmy/
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/358441-prezident-poziciava-za-vysoke-uroky/