Založ si blog

Vďaka pán Osuský. . .

V nedeľu, som pre nedostatok času nemala možnosť vidieť celé vystúpenie p. Osuského v tv. relácii RTVS „O päť minút dvanásť“, ale videla som pár jeho výrokov, za ktoré si zaslúži poďakovanie, pretože povedal pravdu o mnohých skutočnostiach, ktoré sa dotýkajú našej republiky.
Vyjadril myšlienku, že „Ríšu zla“, ako označil socialistické zriadenie, ktoré bolo v Československu pred Zamatovou revolúciou, porazili a zničili USA. Tú „Ríšu zla“, ktorá urobila z vojnou zničeného malého štátu, prosperujúci, sebestačný a nezadĺžený štát, s rozvinutým priemyslom, poľnohospodárstvom, ale napríklad aj školstvom, ktoré nám závidel svet. Tú „Ríšu zla“, ktorá p. Osuskému dovolila vyštudovať vysokú školu a budovať si kariéru lekára a vysokoškolského pedagóga.
Takže sme sa konečne dozvedeli, komu v skutočnosti záležalo na tom, aby sa z nášho štátu, po tridsiatich rokoch budovania kapitalizmu a slobody a demokracie, stala „rozvojová krajina“, ktorá nie je schopná si zabezpečiť vlastnú obranu, aj napriek tomu, že je už 15 rokov členom NATO a je odkázaná na spasiteľskú „pomoc“ USA.
P. Osuskému patrí vďaka aj za to, že povedal pravdu o tom, ako vníma našu republiku, ale pravdou je aj to, že aj on sa podieľal na „demokratizácii“ nášho štátu, pretože celé desaťročia pôsobil vo vrcholovej politike a dokonca kandidoval v roku 2014 v prezidentských voľbách.
Patrí mu veľká vďaka za to, že svojím vystúpením mnohým ľuďom otvoril oči a konečne vidia výsledky práce tých, ktorí „vraj“ zastupujú svojich voličov a „údajne“ vykonávajú ich vôľu. Vidia prácu tých, ktorých si zvolili v slobodných a demokratických voľbách a ktorí by mali „riadiť“ tento štát tak, aby prosperoval v prospech všetkých.
Vďaka vyjadreniam p. Osuského máme možnosť vidieť v plnej nahote pravdu o našom štáte.
O tom, že sme pre mocných sveta len malým vazalským štátikom, ktorý nepotrebuje žiadnu suverenitu a poslúži len ako nárazníkova zóna a jeden veľký muničný sklad pre armádu inej krajiny.
Vďaka vystúpeniu p. Osuského, si mnohí uvedomujú, že nie sme ďaleko od doby, keď sa za iné názory, začne prenasledovanie nepohodlných ľudí, ich rodinných príslušníkov a ľudia sa nebudú môcť brániť proti svojvôli mocných a ich prisluhovačov.

Zdroje:
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/182765#1457
https://sk.wikipedia.org/wiki/Peter_Osusk%C3%BD
https://www.reed.senate.gov/imo/media/doc/Milcon%20Wall%20Project.pdf?fbclid=IwAR3vu7S4Z37zmv0w4h1W5S-OjmPbQ4Bj5SJnAo4IhMHvGyYFqdfwEfWBWxM

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Necestujte do Venezuely, varuje Slovákov rezort diplomacie. Zvážiť majú cestu do Kolumbie a Ekvádora

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5483902x
Priemerná čítanosť článkov: 3931x

Autor blogu