August. . .

21. augusta 2018, devana, Nezaradené

Tento rok je august mimoriadne horúci. Mnoho ľudí trápia vysoké teploty, prírodu zasa zničujúce sucho, alebo prívalové búrky.
Niektorí ľudia sa však do omrzenia zaoberajú „augustom 68“, najmä tým, že sa stále snažia vytĺcť politický kapitál z démonizovania socializmu a komunizmu. Veď voľby sa blížia. Komunálne, prezidentské, možno aj tie predčasné.
Neustále hovoria o krutej okupácii, ako ľudia vtedy trpeli…
Možno to hovoria preto, aby zakryli to, ako „dobre“ sa majú ľudia po skoro 30-tich rokoch „slobody a demokracie“.
Po auguste 68, tu boli „Rusáci“, dnes sa nám po cestách a železniciach bežne presúvajú vojenské kolóny NATO, vidieť ich častejšie ako v období pred 89-tym Rusov.
Dokonca náš pán prezident veľkodušne ponúkol rodné mesto na výstavbu novej základne, Biľak by sa mal ešte čo učiť.
Konečne máme vytúženú slobodu, bez okupácie Rusákov. Čo na tom, že tu máme zahraničných investorov a banky, v ktorých sa slobodne zadlžujeme a naši politici v nich zadlžujú štát.
Všetko cenné v tejto krajine, čo sa vybudovalo počas nenávideného socializmu vlastnia zahraniční páni a pár šikovných obchodníkov, pre ktorých sú obchodné práva nadradené nad ľudské práva. Slobodne sme im to darovali.
Máme konečne slobodu cestovania a ľudí, ktorí slobodne pracujú v zahraničí a slobodne nevidia svoje rodiny celé mesiace. To sa v čase okupácie veru stať nemohlo, vtedy museli otcovia a matky, tráviť čas so svojimi deťmi a rodinami.
Mnohí sú slobodne nezamestnaní, slobodne nemajú na zdravotnú starostlivosť a na lieky.
Máme toľko slobody, že mnohí už ani slobodne nevedeli čo so sebou. Tak slobodne zakladali mafiánske klany, vraždili, kradli, vydierali. Síce poniektorí teraz sedia vo väzeniach, ale v takých, ktoré sa vďaka slobode modernizujú, len aby mali väzni pohodlný život, veď daňoví poplatníci sa im naň slobodne poskladajú.
Vďaka tejto súčasnej slobode, ktorú máme, sami na vlastnej koži zisťujeme, aké zlé a ohavné obdobie s povinnou prácou a sociálnymi istotami sme museli prežívať.
Dnes mnohí využívajú slobodu, ktorú majú aj na to, že sa slobodne rozhodnú pre samovraždu, často z ekonomických a sociálnych príčin.
Pretože mnohí ľudia dnes z tej slobody, ktorú máme, žijú v neustálom strese a pod tlakom, trpia chorobami a depresiami.
Tohoročný august je mimoriadne horúci…
Stačí si prečítať titulky v médiach…

Doplnenie článku:
Zaujímalo by ma, ako sa nazýva prítomnosť americkej armády v Nemecku, ktorá tam je celé desaťročia a jej pobyt štedro dotuje nemecká vláda.
Nie je to tiež okupácia?