Od zajtra chudnem. . .

31. decembra 2017, devana, len tak

Tieto slová si povie, alebo si pomyslí dnes mnoho ľudí, hlavne pri pohľade na neodolateľné maškrty na silvestrovskom stole.
Ale aj zajtra sa bude ťažko odolávať dobrému jedlu a koláčikom, veď takéto hodovanie nie je každý deň a začať chudnúť sa dá vždy, len horšie to vyzerá s výsledkami…
Pri tomto sviatočnom hodovaní som sa zamyslela nad tým, koľko ľudí v skutočnosti dobrovoľne hladuje a drží diétu. Nie tú, ktorá zníži telesnú hmotnosť, ale duševnú diéta, či dokonca citovú hladovku.
Stáva sa, že pri starostlivosti o plný žalúdok, mnoho ľudí zabúda na to, aká dôležitá je potrava pre dušu a srdce.
Teraz sú chvíle, keď hodnotíme chvíle roku, ktorý sa o pár hodín skončí a možno by nezaškodilo popremýšľať koľko času sme strávili tým, čo nás posunulo ľudsky vpred, potešilo, rozosmialo, dojalo…
Každý z nás trávi koniec roka po svojom, niekto v kruhu rodiny, iný vo veľkej spoločnosti priateľov a kamarátov, mnohí sú aj v týchto chvíľach sami. Mnohí sa budú zabávať, iní strávia večerné chvíle v pokojnejšej atmosfére.
Prajem všetkým, aby si dokázali aj pri Silvestrovskej oslave zachovať ľudskú tvár a ráno Nového roku nech je bez bolesti hlavy a žalúdka.

Prajem zo srdca všetkým ľuďom, aby sme v Novom roku mali dostatok všetkého, čo potrebujeme na prežitie. Aby sme pre samú prácu nezabúdali na svojich najbližších, ale aj sami na seba.
Prajem všetkým zdravie, aby sme mohli s nádejou hľadieť do budúcnosti a tešiť sa z prítomnosti.
Prajem všetkým veľa lásky, aby sme ju dokázali nielen príjímať, ale ju aj nezištne dávať v akejkoľvek podobe všetkým, ktorí ju potrebujú.
Prajem všetkým veľa múdrosti, aby sme dokázali rozoznávať dobro od zla, správne od nesprávneho, pravdu od lži.
Prajem všetkým veľa šťastia a radosti, aby sme dokázali rozdávať pohodu a dobrú náladu, pochopenie, porozumenie.
Prajem všetkým jednoduchý a spokojný život v mieri, bez strachu z vojny a neistoty bytia.
Prajem všetkým, aby Nový rok 2018 bol rokom pokoja, nádeje a mieru.

Devana