Čas radosti, veselosti. . .

21. decembra 2017, devana, pre dušu

Po roku je tu zase, čas radosti, veselosti, pokoja…
Je úplne jedno, kto z nás čo oslavuje, či narodenie slnečného boha a nádej nového života, alebo narodenie Ježiška. Obaja sú v svojej podstate svetlom pre svet.
Zimný slnovrat, ktorý je práve dnes, nám dáva nádej, že zima a tma postupne prestanú mať vládu nad prírodou a svetlo a teplo nového slnka prevezmú vládu nad ňou, príde nová jar, všetko sa zazelená a ožije po zimnom spánku.
Narodenie Ježiša je pre kresťanov nádejou na spasenie a večný život.
Pár dní budú naše príbytky upratané a slávnostne vyzdobené.
Naháňame sa, pracujeme, chceme všetko stihnúť, aby to bolo dokonalé. Moje najstaršie dieťa mi so smiechom povedalo, keď som hovorila, čo ešte všetko treba upratať: „Mamka, veď čakáme Ježiška a nie hygienu“.
Má pravdu, môžeme mať krásne uprataný a vyzdobený dom, plný a bohatý stôl, ale ak v ňom chýba láska, radosť a ľudské teplo, všetka tá nádhera je prázdna a chladná. Dôležitejšie je mať útulný domov, kde sa všetci budú radi vracať a tešiť sa zo spoločných chvíľ.
Nemusíme sa obdarovávať drahými vecnými darmi. Tými najvzácnejšími darmi sú vzájomná láska, pokoj, pocit šťastia a radostný smiech našich najbližších. Stáva sa, že v živote bývame najviac obdarovaní práve vtedy, keď to najmenej čakáme…

Prajem všetkým krásne Vianočné sviatky, plné radosti, pokoja a lásky.