Komunisti boli slabí amatéri. . .

29. novembra 2017, devana, Nezaradené

Dostala sa mi do rúk „zaujímavá“ publikácia inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy na Slovensku, síce ešte z februára tohto roku, ale sú v nej uvedené závery o stave demokracie na Slovensku.
Podľa tejto správy demokraciu tu u nás ohrozuje hlavne populizmus a korupcia.
Sú v nej rôzne zistenia a výsledky rôznych organizácii, ale aj prieskum verejnej mienky, či vyjadrenia osobností o stave demokracie v našom štáte.
Dozvedela som sa z nej veľmi zaujímavé informácie o tom ako vnímajú demokraciu študenti, že im je najmenej sympatický politik M. Kotleba a na rozdiel od neho nie je B.Kollár ohrozením demokracie, lebo má pekné a úprimné videá na FB a keďže je dosť bohatý, tak nešiel do politiky s cieľom kradnúť.
Informácie o tom, že k rozvoju demokracie u nás najviac prispieva pán prezident A. Kiska a mimovládne organizácie zamerané na systémové zmeny a aj bývala ombudsmanka J. Dubovcová, či printové denníky ma presvedčili o tom, že tí zatracovaní komunisti boli skutočne iba amatéri v šírení propagandy a preto ich režim nemal šancu na prežitie.
Čo by však mohlo zaujímať širokú verejnosť je to, že najviac u nás funguje sloboda a kvalita mimovládných organizácií a kvalita médií.
Tým je povedané veľmi veľa.
Publikácia obsahuje rôzne odporúčania pre vládu, politikov, politické strany, podnikateľov, média, školy a učiteľov a aj pre všetkých ľudí, na zlepšenie stavu demokracie u nás.
Pochopila som, prečo zrazu nastala obrovská protikomunistická hystéria práve teraz, skoro 30 rokov po prevrate.
Je potrebné umlčať všetkých tých, ktorí zažili čo je to mať sociálne istoty a budúcnosť, v záujme budovania najhoršej totality aká kedy bola v dejinách ľudstva.
Totality moci, ktorej cieľom je pomocou vybraných ľudí urobiť z ostatných ľudí biorobotov, bez vlastnej vôle a názoru, slúžiacich na prácu a obohacovanie sa mocných tohoto sveta…
Pomaly sa im to začína dariť, aj publikovaním takýchto správ a ich distribúciou napríklad aj po školách…