Snahy umlčať Rostasa . ..

21. mája 2017, devana, Nezaradené

Tento týždeň sa objavila správa, že šéf nadácie „Zastavme korupciu“ Pavel Sibyla podal trestné oznámenie na šéfredaktora časopisu Zem a Vek Tibora Eliota Rostasa, za článok Klin Židov medzi Slovanov. Obvinil ho z trestného činu podnecovania národnej, rasovej a etnickej nenávisti a
z výroby a šírenia extrémistických materiálov.
Časopis Zem a Vek je mainstreamom považovaný za konšpiračný.
Ale čo je podľa mainstreamu konšpirácia?
Pravda?
Pretože ten časopis čítam a nemám pocit, tak ako aj veľa ďalších čitateľov, že by sa tvorcovia časopisu museli uchyľovať ku klamstvám, zavádzaniu, lacnému bulváru, len aby dokázali zaujať čitateľov.
Problém je v tom, že redaktori si nedávajú servítku pred ústa a neboja sa písať to, čo si veľa ľudí iba myslí, ale nahlas sa neodváži povedať.
O vysokej úrovni časopisu svedčia aj mená ľudí, ktorí s ním spolupracujú a vynikajúco spracované témy, ktorú zaujmú veľké množstvo čitateľov.
Nie, nechcem tu robiť ani reklamu a ani obhajcu Zem a Vek-u.
Dôvod prečo toto píšem je ten, že sa veľmi ľahko môže stať, že takéto obvinenia sa môžu zniesť aj na hlavy „anonymne“ píšucich blogerov, ak sa stanú nepohodlnými pre režim, ktorý tu vládne.
Spomínaný článok som čítala, bol poskladaný z dobových citácií národných dejateľov, ktorí boli predstaviteľmi slovenskej inteligencie tej doby. Nie je žiadnou propagáciu antisemitizmu, ako je to v niektorým médiach uvádzané.
Obvinenie Rostasa je takým verejným pohrozením všetkým tým, ktorí verejne píšu o tom, kto sa tu snaží za každú cenu prevziať moc.
A naopak oceňovanie ľudí ako je napr. p. Benčík je otvorenou a arogantnou demonštráciou tejto moci.
Snaha umlčať Rostasa je snahou umlčať všetkých tých, ktorým nie je ľahostajný osud nášho národa, našej krajiny, tradícií a slobody.
Je extrémizmom milovať svoju vlasť, nehanbiť sa za to, že som Slovák a Slovan, alebo snaha o zničenie všetkého národného a pľuvanie na tých, ktorý sa zaslúžili o to, že sme sa po tisícročí cudzej nadvlády stali znova národom s jazykom, kultúrou, tradíciami a vlastným územím?
Čo sa s nami stane, keď sa necháme zastrašiť a umlčať?
Znovu stratíme všetko to, za čo iní bojovali a znášali rôzne príkoria.
Sú hodnoty, za ktoré sa oplatí bojovať aj za cenu straty slobody a života.