Takže ešte raz. . . Kauza Smilno . . .

1. decembra 2016, devana, Nezaradené

Pred časom som v blogu „Arogancia štátnej moci nepozná hranice“ písala o zúfalom boji obyvateľov severovýchodného Slovenska s MŽP a firmou Alpine Oil & Gas.
Dnes bol uverejnený nemastný-neslaný článok, ktorý vôbec neuvádza žiadne fakty, ktoré by vniesli viac svetla do problému, ktorý ľudia na tomto krásnom kúsku našej krajiny majú a kto stojí za firmou AOG.
Tento problém je starý už pár rokov a najviac sa začal vyostrovať vlani.
Ako sa majú cítiť ľudia, ktorí v tom prostredí žijú, keď vidia, ako sa štát ku nim správa a berie im všetko čo majú?
To, že sa vrtmi úplne zničí vzácna pitná voda, tiež tento štát a jeho predstaviteľov nezaujíma.
Ale najväčším hyenizmom je, že MŽP povolilo vykonať vrty v Chránenom vtáčom území Laborecká vrchovina, ktoré spadá pod sústavu chránených území Natura 2000. Kde bol náš pán lesoochranár Lukáč, keď sa diali takéto veci? Prečo sa nevyjadroval k problému už vtedy?
Ak má niekto z vás záujem o to, čo sa skutočne deje na severovýchode Slovenska tak tu vám dávam v odkazoch pár zaujímavostí…
Kto stojí za firmou AOG:
odkaz tu
Rozhovor so Slavomírom Senkom, ktorý tiež toho veľa objasňuje:
odkaz
Zaujímavosti o tom čo sa dialo vlani pred Vianocami:
odkaz tu
Chránené vtáčie územie Laborecká vrchovina:
odkaz tu
Celý tento problém dokazuje to, že ľudia sú v boji so štátnou mocou niekedy úplne bezmocní aj napriek petíciám a zákonom.
A tí, ktorí by mali za niečo také, čo sa deje aj na severovýchode Slovenska niesť zodpovednosť sú chránení vlastnými zákonmi, ktoré im dali moc bez zodpovednosti…