Ostro strážená Sociálna poisťovňa.

28. novembra 2016, devana, Nezaradené

Minulý týždeň sa niektoré média znovu zaoberali Sociálnou poisťovňou, ktorá porušila zákon o verejnom obstarávaní, pri vypísaní verejnej obchodnej súťaže na výber strážnej služby.
O tom, že ju vyhrala firma Bonul, o ktorej média píšu, že je blízka strane Smer už vieme dávno, aj to, že 6 miliónovú zmluvu s touto firmou podpísal pár dní pred svojím odchodom vtedajší riaditeľ Dušan Muňko.
Žiaľ, Slováci si na takéto praktiky „tých hore“ zvykli a už ich berú ako samozrejmosť, pretože vedia, že v našej republike ťahajú za kratší koniec. Takéto podozrivé praktiky tu boli, keď sa rozpredával majetok štátu, pri výstavbe diaľníc a pod., sú v súčastnosti a budú, ak sa budeme stále len nečinne prizerať na „bašovanie tých hore“ a je úplne jedno, kto z nich je pri moci.
Slováci si stále neuvedomujú, že takéto obchodné praktiky štátu spolu s vysokými platmi štátnych úradníkov a „zlatými padákmi“ sú na úkor zadlžovania ich všetkých, pretože celý tento štátny moloch žije na dlh…
Nie je normálne, aby skupina ľudí, ktorá sa má o tento štát a jeho obyvateľov starať a „slúžiť im“ si žije na oveľa vyššej úrovni ako tí, ktorí sú v podstate ich „zamestnávatelia“.
Na podozrivé praktiky upozornila poslankyňa L. Nicholsonová vo svojom blogu odkaz tu a následne podala podnet na Úrad pre verejné obstarávanie.
Osobne si myslím, že ak nejaký poslanec upozorňuje na protizákonné praktiky blogmi v médiách, tak je to len obyčajné vytĺkanie osobného politického kapitálu a snaha o spopularizovanie vlastnej osoby.
Poslanci NR SR majú psiu povinnosť starať sa o túto krajinu a jej obyvateľov a majú na to aj kompetencie. Alebo im poslanecká prísaha nič nehovorí?
Ale čo ma naozaj veľmi zarazilo je to, akú ostrahu potrebuje inštitúcia s názvom Sociálna poisťovňa. Kvôli čomu, alebo komu musí byť tak veľmi dobre a draho strážená, veď slúži všetkým ľuďom tejto republiky?
Alebo neslúži? Veľa z nás má osobné skúsenosti so „sociálnym prístupom a praktikami“ zamestnancov tejto inštitúcie.
Čo je to za štát a ako sa stará o svojich občanov, keď sa musí pred nimi nechať draho strážiť?
Sociálna poisťovňa je toho žiarivým príkladom….