Musí Európa zomrieť?

25. júla 2016, devana, Nezaradené

Európa sa znovu dostala do obdobia stretu „kultúr“.

Všetky tie útoky, ktorými sú zaplavované média, majú za úlohu jedno. Šíriť strach, paniku, nespokojnosť.

Európania veľmi radi o svojom kontinente hovoria ako o „starom kontinente“, kolíske kultúry, o tom že stojí na kresťanských základoch…

Zabúdajú na to, že keď prekvitali staroveké ríše v Ázii, napríklad Sumeri, alebo v Afrike staroveký Egypt, tak tu na našom území vládla divočina.

Európa nemá kresťanské základy, ale antické, to však veľmi nerada pripúšťa kresťanská cirkev, ktorá ovláda tento kontinent pomaly 1800 rokov.

Akým spôsobom? Dalo by sa povedať, že presne takým istým absolutistickým, ako to bolo v starovekých ríšach.

Strety Západnej a Východnej kultúry sa datujú už do obdobia Grécko – Perzkých vojen, ale vyvrcholili v stredoveku, po nástupe moci katolíckej cirkvi a vzniku islamského náboženstva na začiatku 7. storočia.

To, čo sa deje v Európe teraz, má korene veľmi hlboko v minulosti.

Len málo ľudí sa zamýšľa nad tým, že všetky tri monoteistické  náboženstvá, ktoré hýbu „modernou Európou“ majú spoločný základ. A namiesto toho, aby sa snažili spolupracovať, obohacovať sa, tak sa medzi sebou nenávidia, vraždia ako besní už stáročia, a to len pre pocit nejakej fiktívnej krivdy.Vyhnanie prvorodeného syna Izmaela aj s jeho matkou Hagar do púšte a uprednostnenie druhého syna Izáka praotcom Abrahámom si vyberá krutú daň doteraz, najmä na území kontinentu, ktorý má úplne iné kultúrne a duchovné základy.

Prečo je tomu tak? Pretože sme dovolili vládnuť náboženskému fanatizmu, ktorý ovládol tento kontinent a doteraz ho vedie do záhuby.

Zavrhli sme mravné a etické princípy a nahradili ich bezduchým klaňaním  sa a okiadzaním bezduchých modiel.

Zavrhli sme život spätý s prírodou a s prirodzeným vesmírnym poriadkom. Namiesto slobody mysle a ducha, sme si zvoli dobrovolné otroctvo náboženstva, ktoré v nás zničilo zodpovednosť samých za seba a za svoje skutky a obralo nás o veľmi dôležitú morálnu vlastnosť a tou je čestnosť.

Ľudia v Európe v tejto dobe znášajú dôsledky toho čo zasiali už dávno svojou pýchou, pocitom nadradenosti a túžbou po moci.

Doplácame na to všetci, a to len preto, lebo mlčíme.

Prečo? Pretože už dávno sme stratili česť, hrdosť a sebaúctu.

Myslím si, že Stará Európa musí zomrieť a je len na nás, či vznikne nová Európa, založená na mravných a etických princípoch, alebo zostane spálenou pustatinou ovládanou náboženskými fanatikmi…

 

Slnovratovo 25.7. 2016