Založ si blog

Míľnik pána Matoviča. . .

Pri počúvaní správ v aute a prechádzaní okolo veľkého billboardu, pomocou ktorého chce pán Matovič osloviť kresťansky cítiacich a veriacich občanov Slovenska, som si spomenula na jeho tlačovú besedu, v ktorej označil vraždu novinára Kuciaka a jeho priateľky za míľnik, ktorý mal spôsobiť návrat svedomia poslancov Smeru pád demokraticky a legálne zvolenej vlády.
Pán Matovič, vtedy ani nesníval, že táto udalosť bude veľkým míľnikom aj v jeho politickej kariére.
Kým on, hneď po vražde oduševnene vystupoval na tribúnach a v médiách a burcoval ľudí na protesty proti vláde a snažil sa o jej zvrhnutie, jeho terajší politický rival si pokojne užíval rodinnú lyžovačku.
Kým pán Matovič egocentricky zvolával rôzne tlačovky, rečnil a obviňoval stranu Smer a jej predsedu R. Fica z dvojnásobnej vraždy, jeho terajší politickí rivali, pracovali na vzniku vlastných politických strán.
Pán Matovič, zahľadený sám do seba a veriaci vo vlastnú výnimočnosť a nenahraditeľnosť, vôbec nepostrehol, že v skutočnosti bol len použitý na vykonanie špinavej práce a výťah k moci.
Jeho osobná nenávisť voči strane Smer a jej predstaviteľom, ktorá tvorila hlavnú časť jeho politickej kariéry, sa stala nástrojom na postupné preberanie moci inými a jeho politickým pádom.
Minulý týždeň, opustilo poslanecký klub OĽaNO päť poslancov na čele s pani Remišovou, ktorá prechádza do strany bývalého prezidenta Kisku a snaží sa tak zabezpečiť si ďalšiu politickú kariéru.
Neviem, či pánovi Matovičovi pomôže spojenectvo s pani Zlaticou Kušnírovou, ktorá po bolestivej strate dcéry, zúfalo hľadá vinníkov vraždy a stala sa len bábkou v rukách tých, ktorí sa pomocou tohto ohavného zločinu snažili prevziať moc v štáte.
Politické zemetrasenie posledných týždňov ukázalo pravú tvár celého tohto politického systému, v ktorom platia zákony silnejšieho a ktorý nepozná a neuznáva žiadne demokratické princípy, za ktoré sa snaží skrývať.
Divadielka a frašky z dielne politikov, sa len snažia zakryť jeho skutočnú podstatu. A tou je obyčajný politický biznis, na ktorom sa snažia páni politici vytĺcť čo najväčší zisk.
Pán Matovič bol tvárou boja za „spravodlivosť“. Ale akú spravodlivosť?
Je spravodlivé, aby štát a jeho občania platili politické strany a ich obchody zo štátneho rozpočtu a z peňazí daňových poplatníkov?
Je spravodlivé, aby sa dostávali do vedenia štátu ľudia, ktorí ho systematicky celé roky devastujú a priamo pracujú proti jeho občanom?
Je spravodlivosťou, že v našom štáte sú bežne potláčané základné ľudské práva a štát tvrdo požaduje od jeho občanov plnenie si povinností, ktoré bežne porušujú jeho predstavitelia?
Pán Matovič bojoval proti mnohému, ale boli to jeho súkromné vojny, na ktoré sa mu skladali daňoví poplatníci a ktoré zakrývali skutočnú tvár systému.
Systému, v ktorom vládne moc peňazí a pri každom volebnom víťazstve tých, ktorým je osud štátu ľahostajný a je pre nich len dojnou kravou, najväčšie volebné porážky vždy utrpia jeho občania, pretože naivne veria, že voľbami môžu niečo zmeniť.
Pán Matovič a jeho politická kariéra dosiahla míľnik, v udalostiach spred viac ako roka a on sa stal pre tých, ktorí vďaka nemu získavajú postupne väčšiu popularitu a moc, zbytočným a nepotrebným.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471583x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu