Založ si blog

Stáva sa vám to?

Stávajú sa vám také zvláštno-divné veci, ktoré vás zasiahnu ako blesk z neba?
Napríklad keď počujete hudbu a cítite jej príbeh. Pri niektorých skladbách plačete a smútite, alebo sa začnete usmievať. Máte pocit, že vás schytila do náručia ako vášnivý milenec, na ktorého náručie ste tak dlho čakali.
Alebo stretnete niekoho úplne neznámeho, pozriete mu do očí a máte chuť s ním tancovať, alebo fúkať do odkvitnutých púpav.
Spoznáte človeka, pri ktorom máte pocit, že sa s ním poznáte od stvorenia sveta a dokážete s ním hovoriť o všetkom, mať spoločný humor a zdieľať dobré aj zlé.
Cítite, že človek s ktorým sa rozprávate prežíva ťažké obdobie a intuitívne ho bez slov objímete.
Stáva sa Vám, že máte radosť z malých drobností?
Uvidíte prvý kvet na darovanom kaktuse a vynoria sa vám zabudnuté spomienky na detstvo, keď ste podobný vzácny kvet videli prvý krát v živote.
Poteší vás východ slnka, alebo tak ako včera, východ mesiaca v splne a vo vzduchu cítite teplo nastávajúce dňa, alebo noci.
Keď sa ráno zobudíte na vyspevovanie malých operených krikľúňov a viete, že ten deň bude iný, aj keď neviete čím.
Stáva sa vám, že vás hudba, vône, chute prenesú do spomienok?
Dokážete si po dlhých rokoch spomenúť na už dávno zabudnuté príbehy, ktoré vyvolajú radosť a úsmev, ale aj smútok a slzy.
Znova ste malým, zvedavým, nezbedným dieťaťom, s večne oškrenými kolenami , objavujúcim svet naokolo, ale aj mladým človekom, ktorý už ochutnal prvé sklamania a bolesť života.
Alebo v jednej chvíli pocítite, že človek, ktorého ste poznali desaťročia, už nepatrí do vášho života a všetko to, čo tomu predchádzalo malo zmysel. V tej chvíli viete, že musíte žiť vlastné životy, jeden bez druhého.
Stávajú sa vám drobné trapasy, za ktoré sa v tom momente veľmi hanbíte?
Dobehnete na autobus, dostanete okno a nedokážete si vypýtať lístok a spýtate sa šoféra, či nevie kam cestujete a on vám bez mihnutia oka povie, že vie.
Verím, že všetkým sa stávajú tieto divno-zvláštne veci, ktoré na prvý pohľad nedávajú zmysel, ale v skutočnosti sú veľmi dôležité. Sú to veci, ktoré robia život životom. Sú to chvíľky, ktoré ho robia znesiteľnejším, lepším a krajším. Napríklad aj to, že som dobrému priateľovi poslala mail a o chvíľku som dostala od neho poštu, že on ten svoj pre mňa akurát písal.
Stávajú sa vám neobyčajné obyčajnosti?
Mne často…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471063x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu