Založ si blog

Rok po: Komu to prospelo?

Rok médiá informujú o vražde svojho kolegu. Vyvolávajú hystériu, burcujú poslušných, slušných k neposlušnosti. Hľadajú, označujú , obviňujú a súdia domnelých vinníkov. Bez dôkazov, bez obvinení, bez právoplatných rozsudkov.
A mnohí sa pýtajú: „Komu to v skutočnosti prospelo?“
Komu prospela vražda tzv. investigatívneho novinára a jeho priateľky?
Od ľudí z novinárskeho prostredia viem, že investigatívnym novinárom sa človek nestáva napísaním a uverejnením pár článkov, ale dlhodobou prácou, nielen v brandži, ale aj na sebe samom.
Investigatívny novinár, pracuje nezávisle a nepíše na politickú objednávku rôznych strán, ekonomických zoskupení, či záujmových skupín.
Investigatívny novinár, píše o kauzách nezaujato a nepoužíva dvojaký meter pri posudzovaní ekonomických, politických a spoločenských káuz rôznych, verejne činných osôb, či podnikateľov.
Komu teda prospela vražda, pre Slovákov pomerne málo známeho, mladého novinára?
Určite nie tým, ktorých médiá obviňujú z jeho vraždy.
Pochybujem o tom, že by sa akákoľvek vláda na svete, chcela zdiskreditovať takýmto spôsobom a prísť vlastným pričinením o moc a vplyv v štáte.
Zdá sa mi málo pravdepodobné, aby si provinčný podnikateľ, takýmto spôsobom „pílil pod sebou konár“ a snažil sa dostať do väzenia.
Bolo zvláštne pozerať sa na komediantské výstupy naši „umelcov“ na námestiach, ktorí sami seba pasovali za hovorcov národa a pritom vedieť, ako sú odtrhnutí od reality života občanov nášho štátu.
Bolo zvláštne počúvať vyjadrenia nášho pána prezidenta a vidieť ho, ako zapaľuje sviečky na pietnom mieste spolu s matkou obete a pritom čítať v tých istých médiách, že sa od neho odvracajú aj tí, ktorí ho podporovali , práve kvôli jeho finančným kauzám a obvineniam, ktoré boli voči nemu vznesené.
Komu prospela vražda mladého novinára?
Slovensku a jeho občanom určite nie. Pretože viac ako rok, vláda a parlament riešia vraždu, ktorá síce je ohavným a neospravedlniteľným činom. Vraždu, ktorú nemorálnym spôsobom zneužíva opozícia na svoje mocenské ciele a znemožňuje prácu vlády a parlamentu v prospech štátu a celého národa. Vlády a poslancov, ktorí boli zvolení v demokratických parlamentných voľbách a týmto spôsobom opozícia znevažuje a odmieta, spolu so skupinou médií, demokratickú voľbu občanov a snaží sa zavádzať podivnú diktatúru anarchie.
Je mi veľmi ľúto dvoch mladých ľudí, ktorých smrť bola zneužitá hrubým spôsobom. Je mi veľmi ľúto rodín, ktorých strata a žiaľ boli zneužité na vybavovanie si mocenských bojov.
Čas sa nedá vrátiť, tak, ako sa nedá vrátiť život týmto mladým ľuďom.
Ale čas postupne odhalí, komu skutočne táto zbytočná smrť mala prospieť a v čom. Možno to potrvá nejakú dobu a možno práve vtedy, výjdu do ulíc slušní ľudia a budú žiadať nápravu a prevzatie zodpovednosti tých, ktorí zneužívajú svoje postavenie na získavanie moci za každú cenu.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485164x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu