Založ si blog

Časopis je len špička ľadovca. . .

Rozhodnutie obchodného reťazca nepredávať časopis na základe vyjadrenia jedného „blogera“, ktorého pohľad naň vyvolal žalúdočné nevoľnosti, je nepochopiteľné a smiešne. Najmä preto, že spomínaný „bloger“ písal pod falošnou identitou hoaxy pre spravodajský portál, ktorý už dlhšiu dobu skutočne leží v žalúdku mnohých „investigatívnych“ novinárov a médií. Jeho bombastické priznanie sa k podvodnej činnosti so zámerom poškodiť tento portál mal však úplne iný účinok. Portálu pribudli čitatelia aj podporovatelia.
Podobné to bude aj teraz, lepšiu pozitívnu reklamu si časopis ani nemohol priať a s negatívnou reklamou sa bude musieť vysporiadať samotný obchodný reťazec, ktorý si týmto krokom len uškodil. Možno tí, ktorí zodpovedajú za kvalitu predaja zasa zabudli, že Slovensko nie je len Bratislava a okolie.
Nečudujem sa, že sa mainstreamové médiá snažia urobiť všetko preto, aby uškodili alternatívnym, ktoré na rozdiel od nich prinášajú svojim čitateľom informácie, ktoré mainstream zo zásady neuverejňuje.
Nečudujem sa ani tomu, že predaj alternatívnych časopisov v nich vyvoláva žalúdočné nevoľnosti. Veď ako by aj nie, keď sú vydávané bez reklamy a podpory bohatých mecenášov a majú úspech u čitateľov.
Nuž reklama a peniaze od sponzorov nie sú zárukou kvality a ani záujmu verejnosti a už vôbec nie čítanosti.
Vezmem to len pohľadu „ženských časopisov“. Množstvo titulov, ktoré prinášajú dookola to isté, bez hlbších myšlienok, plné reklamy a receptov.
Tie mondénnejšie sú plné zaručených rád ako dobre vyzerať, módy, ako byť nezávislá, ako zaujať muža, sexuálne rady, no dalo by sa povedať návody na to, ako sa stať úspešnou „zlatokopkou“.
Heslom novodobých printových médií sa stalo“predajnosť za každú cenu“.
Čo však ukázala kauza stiahnutého časopisu z predaja v obchodnom reťazci?
Nie je to len hrubý útok na slobodu slova, ale najmä to, že Slováci už nie sú poslušným stádom, ktoré počúva na slovo tých, ktorí sa mu snažia vládnuť a preto začali poskokovia kapitalistického režimu používať skutočné, totalitné praktiky .
Ukázala to, že slová o slobode a demokracii a slušnosti sú len lacné frázy, ktorými zakrývajú špinu otrokárskeho systému, ktorý drží Slovákov nielen v sociálnej biede, ale aj duševnej a morálnej.
Ukázala v plnej kráse hnus toho, čo sa tu „buduje“ na úkor skutočnej slobody a demokracie už skoro 30 rokov.
Ukázala strach tých, ktorý vidia, že zriadenie, ktoré bolo založené na lžiach, podvodoch, bezbrehom kradnutí a rabovaní, dostáva trhliny a ľudia chcú zmenu, pretože prestali veriť lacným klamstvám.
Kauza časopisu stiahnutého z predaja ukázala, že tento režim má svojich poskokov a lokajov, ktorí sa neštítia ničoho a šíria otvorenú nenávisť voči všetkým tým, ktorí nezdieľajú ich názory.
Čo bude nasledovať? Chcú otvorene prenasledovať a trestať tých, ktorí majú svoj vlastný názor?
Veď vykonávať razie a mieriť na ľudí, dokonca aj na deti zbraňami, na základe vyfabulovaných udaní sa už v tomto štáte začalo…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485440x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu