Založ si blog

Aký pán, taký krám. . .

To boli prvé slová, ktoré sa mi vybavili v mysli po prejave nášho pána prezidenta o stave republiky.
Súhlasím s ním, že potrebujeme právny štát. Napríklad aj kvôli tomu, aby sa na post hlavy štátu v budúcnosti nedostal „marketingový produkt“ záujmových skupín, ktoré sa takýmto spôsobom snažia ovládnuť Slovensko.
Áno, vražda dvoch mladých ľudí je niečo čo sa nemalo stať, ale oveľa ohavnejším zločinom je, vytĺkať z nej politický kapitál, rozbíjať republiku, organizovať štátny prevrat a neustále tancovať politické tančeky na hrobe tých dvoch.
Žiaľ, pán prezident nespomenul napríklad smrť zopár bezdomovcov, ktorí zomreli počas tých dní od zimy. Alebo sa na ich smrti nedá budovať politická kariéra?
Ak by sme žili v právnom štáte, tak by sa nemohlo stať, že práve v tom čase, keď bola objavená vražda jedného novinára, tak v dome druhého sa konala policajná razia, ktorá bola povolená na základe vykonštruovaného obvinenia a posudku z extrémizmu a ozbrojení kukláči by nemierili na jeho maloleté deti.
Prečo? Len kvôli názorom, ktoré spolu s obvineným novinárom zdieľa na Slovensku množstvo ľudí.
Ak by sme žili v normálnom a právnom štáte, tak by na poste prezidenta bol človek, ktorý by dôstojne reprezentoval vlastnú republiku a nevystupoval verejne proti jej občanom.
Žiaľ aj to, že pán prezident figuruje v súdnych sporoch a jeho firmy čelia trestným oznámeniam tiež veľmi veľa svedčí o stave našej republiky.
Svedčí to o tom, že žijeme v totalitnom režime peňazí a politiky, ktorý ako vývesný štít používa názov „Demokracia“.
A práve o tomto režime bola správa o stave našej republiky. Ukázala v plnej nahote to, čo sa podarilo „vybudovať“ za tých 30 rokov, počas ktorých tu vládne „Sloboda a Demokracia“.
„Sloboda a Demokracia“ tých, ktorí z tohoto štátu a jeho občanov už skoro 30 rokov žijú, ťažia a bohatnú na ich úkor.
Takže tá správa, ktorú pán prezident prečítal, bola najmä o nich samotných a nie o obyčajných Slovákoch, ktorí sa snažia prežiť v tomto totalitnom režime.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490064x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu