Založ si blog

Prípad „Babčenko“.

Fiktívna vražda ruského opozičného novinára Arkadija Babčenka ukázala, že zasa je všetko inak.
V skutočnosti je všetko inak stále, len vybrané média a politici sa nás stále snažia presvedčiť o opaku.
Počúvala som vyjadrenia novinára Babčenka o tom, ako zázračne vstal na patológii z mŕtvych, po tom ako dostal tričko prederavené guľkami, obliali ho prasačou krvou a odviezli ho do márnice zdravotníci, ktorí vraj vedeli o všetkom.
Naše aj zahraničné médiá prinášali o vražde správy a vyjadrenia o tom, že za vraždou je Putin a jeho režim. O pár hodín bolo všetko inak.
Počúvala som rôzne politické komentáre, vyjadrenia politikov a novinárov o tom, že Ukrajina sa tentokrát príliš blamovala pred svetom.
Nie nemyslím si to, len sa začali diať veci, ktoré sú predzvesťou pádu terajšej verchušky na Ukrajine, ktorá si nesplnia úlohu- vyvolať otvorený konflikt s Ruskom.
Tvrdé vyjadrenia o tom, že na Ukrajine vládnu oligarchovia a robia si čo chcú, len potvrdili moje predpoklady.
Žiaľ, tieto udalosti sa dotýkajú aj Slovenska. Málokto sa pozastavuje nad tým, že práve ľuďom, ktorí začínajú byť pre Západ neprijateľní, radia dvaja naši bývalí poprední politici M. Dzurinda a I. Mikloš. Práve títo dvaja páni sa stretávajú s prezidentom Kiskom, so zámerom vytvoriť novú politickú stranu.
Nedávne vyjadrenia p. Dzurindu o tom, že Slovensko je stále “ čiernou dierou Európy“ a vyjadrenia v českej televízii o použití hrubej sily voči Rusku, len dokazujú, že pán Dzurinda má takisto velikášske maniere ako náš pán prezident, ale aj prezident Ukrajiny.
Na to, akým spôsobom vládli u nás práve títo dvaja politici, ktorí sa stali poradcami tých, ktorých dnes západné média označujú za oligarchov, by Slováci nemali zabudnúť.
Prípad „Babčenko“ je príkladom toho, ako sa dokážu „politické bábky“ dosadené mocnými sveta vymknúť spod kontroly a podľahnúť sebaklamu vlastnej dôležitosti a nenahraditeľnosti.
Najsmutnejšie na tom všetkom je to, čo všetko sa udialo na Ukrajine a koľko nevinných ľudí muselo zomrieť práve kvôli mocenským chúťkam mocných sveta.
Zneužitie obetí zostreleného malajzijského lietadla, masaker nevinných obetí v Odese, občianska vojna a genocída v Donbase, ktorú nariadila ukrajinská vláda je výsledkom „demokracie“, ktorá vraj na Ukrajine nebola a ktorá mala prekvitať práve po dosadení politických bábok.
Rozpredaná krajina, chudoba, vojnové útrapy nevinných ľudí len ukazujú, čo dokáže násilím importovaná „sloboda a demokracia“.
Prípad „Babčenko“ je najmä predzvesťou „súmraku ukrajinských bôžikov“ , ktorí sa začali hrať na bohov.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5470697x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu