Založ si blog

Aj dnes som sa zamyslela. . .

Nad momentálnou mentálnou spôsobilosťou ľudí, ktorí sa nazývajú novinári, poniektorí dokonca investigatívni…
Musela som sa zasmiať nad úvahami o tom, či prezident Putin dostane pokutu za to, že sa nepripútal v nákladnom aute, v ktorom prešiel nový Rusko-Krymský most, ktorý nedá Západu spávať až tak, že sú „investigatívci“, ktorí verejne nabádajú Ukrajinskú stranu na teroristický útok, ktorým by most zničili.
Naši novinári sú zasa šokovaní z toho, že česká novinárka , ktorá spolupracovala so zavraždeným novinárom, „musela“ poskytnúť svoj mobil polícií a urobili z toho znova megakauzu, ktorou dokazujú, ako veľmi stoja o to, aby sa „vyšetrila“ vražda ich kolegu.
Keď tak čítam titulky článkov a prevzaté správy z agentúr, občas plné chýb, premýšľam nad tým, či si novodobí novinári vážia svoje remeslo, prácu, ale najmä tých, pre ktorých by mali písať a to sme my, normálni ľudia, občania, ktorí máme právo na informácie.
Aké sú to však informácie, ktoré sú tendenčne podávané a zavádzajú, klamú a manipulujú s verejnou mienkou.
U nás na Slovensku všetky médiá, ktoré sa nazývajú „mienkotvornými“ pracujú takýmto spôsobom. Prečo?
Pretože, nie sú nezávislými, ale komerčnými a píšu len to, čo majú povolené a nariadené a to je dôkaz, že skutočná sloboda prejavu je len mýtus, ktorý sami šíria.
Preto sú skutočne nezávislé médiá označované za konšpiračné, dokonca za extrémistické, ktoré šíria napríklad proruskú propagandu, pokiaľ zúrivo nekopú do Ruska a prezidenta Putina a rôzne „konšpiračné teórie“, ktoré poukazujú na biedu našej spoločnosti.
Nuž, ja osobne si radšej prečítam nejaké tie „konšpiračné teórie“, ako články o zadočkoch blonďatých anjelikoch, či kráľovskej svadbe, alebo o tom, že Kiska zaútočil na Fica ako nikdy a podobné perly novodobej žurnalistiky.
Aj dnes som sa znova musela zamyslieť nad tým, v akej slobode žijeme, keď za pravdu sú vydávané klamstvá a kydanie špiny a ohováranie politických oponentov je považované za investigatívnu novinárčinu.
Je zaujímavé, ako sa nás práve títo novinári snažia presvedčiť o tom, že totalita je v skutočnosti sloboda…
Čím viac nás o tom presviedčajú, tým menej ľudí im verí…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471656x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu