Založ si blog

Politizácia škôl?

Odporcovia minulého režimu radi kritizovali to, že na školách sa v čase socializmu vyučovala komunistická propaganda.
O tom, že v dnešnej dobe je to presne také isté a mladým ľuďom je predkladaný jednostranný pohľad na politiku a spoločnosť svedčí aj to, že do 430 slovenských škôl bude zadarmo distribuovaná príručka, ktorú vydáva denník N pod názvom Ako fungujú médiá.
Na príprave príručky sa podieľali ľudia, ktorí vlani zostavili podobnú príručku o konšpiračných teóriach a robia prednášky na školách, ale aj ľudia z iných redakcií a televízií, napríklad Monika Tódova, Matej Sajfa Cifra, Katarína Hanzelová a iní.
Prečítala som si pochvalné ohlasy pedagógov ako takéto príručky skvalitňujú výučbu a pomáhajú vychovávať naše deti.
Osobne si myslím, že škola má zabezpečovať výučbu vedomostí a všeobecného prehľadu a výchova detí by mala byť záležitosťou rodičov a rodiny.
To, aké majú naše deti vedomosti je výsledkom pedagógov a škôl a tie vedomosti sú podľa rôznych výskumov slabé.
Nuž, možno nebudeme mať múdre deti so všeobecným prehľadom, ale budú presne vedieť kto na Slovensku ako a kde kradne, budú mať prehľad o politike a budú presne vedieť, koho majú ako prvovoliči voliť.
Autori príručky zdôvodňujú jej vydanie situáciou, ktorá nastala po vražde J. Kuciaka a jeho priateľky, aby sa ľudia mohli dozvedieť ktorým médiám a správam majú veriť a ktorým nie a aj to, aká je práca novinárov.
Mne osobne tie príručky pripadajú ako Malleus maleficarum – Kladivo na čarodejnice, ktorými sa má riadiť inkvizičná omladina, ktorá sa posledných pár týždňov podieľa na protestoch “ Za slušné Slovensko“.
Mala som možnosť prečítať si zopár vyjadrení a statusov mladých ľudí, ktorí bojujú za „Slušné Slovensko“ aj na sociálnych sieťach a bola som prekvapená ako práve oni vnímajú „slušnosť“. Vulgárne vyjadrovanie sa návštevníkov 4. cenovej skupiny, vulgárne urážky a neslušné posielanie niekam. Myslím si, že práve tieto deti, by sa mali vrátiť späť do škôl a rodín a naučiť sa, čo to je skutočná „slušnosť a slušné správanie“.
Iným aspektom tejto aktivity je to, že skupina médií sa stala inkvizičnou čatou, ako som to písala už v jednom predošlom blogu, ktorá si myslí, že má patent na pravdu, informácie a na vytváranie verejnej mienky a právo na zasahovanie do výchovy detí a mladých ľudí.
Dôkazom toho všetkého je nielen dianie v mainstreamových médiách, ale hlavne vo verejnoprávnej RTVS, kde prebieha otvorená vojna o moc.
Zo skupiny „žurnalistov“ sa stáva kasta vyvolených, ktorí budú môcť bez akejkoľvek zodpovednosti šíriť túto jednostrannú pravdu.
Z časti médií sa stala v podstate „Piata kolóna“, ktorá má za úlohu rozkladať a deštruovať tento štát a vytvárať nepokojnú atmosféru v spoločnosti.
A pomôcť im v tom má aj „správna výchova“ mladých ľudí, ktorí ešte nemajú žiadne životné skúsenosti a nevedia si sami vytvoriť vlastný názor a sú veľmi ľahko ovplyvniteľní a manipulovateľní.
Presne tak, ako boli ovplyvniteľní a manipulovateľní mladí ľudia v 89-tom.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471452x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu