Založ si blog

Muž na kríži. . .

Pozeral sa dnes na zástupy ľudí, ktorí z neho urobili Boha a oslavovali jeho zmŕtvychvstanie.
Pozeral na nich z kríža, na ktorý ho pribili vlastným hriechom.
Pozeral sa na ľudí, ktorí veria, že zomrel za ich hriechy a svojou smrťou a zmŕtvychvstaním ich spasil a vykúpil z temnoty a zatratenia pekla.
Aké je jednoduché zbaviť sa zodpovednosti za zlo, ktoré ľudia páchajú vierou v obetu jedného človeka.
Aké je jednoduché ísť a vyspovedať sa z hriechov, pomodliť sa pár modlitieb a myslieť si, že všetko je úplnom poriadku a Boh odpustí všetko zlo, čo ľudia popáchali.
Nie je to pokrytectvo, že si takýmto spôsobom utišujú svedomie?
Alebo sú ľudia naozaj tak slabí, že nedokážu počúvať hlas svedomia a vlastného srdca a dobrovoľne páchajú zlo?
Čo je pravda?
Aká je ich viera?
Uvedomujú kresťania v čo skutočne veria, alebo je Kristov príbeh o smrti a zmŕtvychvstaní len rozprávkou mocných sveta, ktorou udržiavajú už dve tisícročia masy ľudí v poslušnosti?
V čo veria práve títo ľudia?
Muž na kríži sa pozerá na tých, ktorí by mali šíriť jeho filozofiu vzájomnej lásky, dobra a pravdy a vidí ľudí, ktorí sú mnohí odtrhnutí od reality života tých, ktorým by mali zvestovať Božie slovo.
Muž na kríži sa pozerá na tých, ktorí vytvorili obrovskú mocenskú organizáciu, žijú v blahobyte a užívajú si bohatstvo aj moc, ktoré získali na úkor tých najbiednejších.
Muž na kríži sa pozerá na toho, ktorého volia na Zemi za jeho zástupcu a ktorý by mal byť stelesnením jeho filozofie a učenia.
Muž na kríži pozerá na morálnu biedu a utrpenie nevinných, ktorú spôsobujú práve tí, ktorí by mali byť nositeľmi jeho myšlienok.
Muž na kríži vidí, že jeho filozofia lásky, dobroty ľudského srdca a milosrdenstva bola šírená nenávisťou, násilím, vraždením a zotročovaním národov.
Muž na kríži nemo trpí, je bičovaný hriechom ľudí, ktorí sa pyšnia vierou v neho a neustále ho korunujú tŕňovou korunou svojej nenávisti, pýchy a sebectva. A títo ľudia ho pribíjajú na kríž zlom, ktoré páchajú v jeho mene.
Úprimná viera v Krista, by ľuďom nedovolila páchať toľko zla, ale prinášala by úrodu lásky a dobra už na tomto svete a dokázala by tento svet urobiť lepším.
Muž na kríži sa pozerá a vidí mnohých ľudí, ktorí nosia masku kresťanského pokrytectva a hľadá skutočných ľudí, ktorí z úprimného srdca ľutujú svoje hriechy a nesú za ne plnú zodpovednosť.
Muž na kríži sa pozerá na zástupy „veriacich“ a márne hľadá ozajstnú nezištnú lásku, dobro, milosrdenstvo čestnosť a spravodlivosť, to, v čo veril on sám…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5492758x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu