Založ si blog

Mýty, senzácie a fakty. . .

Nedávno som pozerala na čt24 reláciu, ktorá bola venovaná 65. výročiu úmrtia J.V. Stalina.
O Stalinovi rozprávali rôzni hostia. Dvaja z nich hovorili dokázateľné fakty o jeho živote a jeho politickej kariére a dvaja len mýty, ktorých sú o Stalinovi plné médiá.
Nie, tento článok nebude o Stalinovi, ale o tom,že ľudia veria mýtom niekedy tak slepo, že úplne odmietajú fakty, potvrdené vedecky či historicky.
Žiaľ, stretávam sa s týmto často.
A udalosti posledných dní, dokazujú, že ľudia sú účelovo klamaní médiami tak, aby verili mýtom a senzáciám, namiesto skutočným udalostiam.
V dnešnej dobe je veľmi jednoduché urobiť mediálnu kampaň a zničiť klamstvami a výmyslami dobrú povesť človeka. Mnohí ľudia doteraz veria tomu, čomu im médiá predhadzujú.
Stačí si pozrieť, čo vysielajú televízie vo večernom spravodajstve a je veľkou hanbou, že týmto smerom ide aj verejnoprávna televízia a rozhlas.
Správy plné násilnosti a lacných senzácií, doplnené sugestívnymi komentármi a hudbou…
Správy plné mýtov, ktoré nie sú doložené ani faktami, ale ani relevantnými dôkazmi.
Je zvláštne, ak práve médiá začali šíriť a podporovať mýty o tom, že za smrť novinára a jeho priateľky je zodpovedná vláda tejto republiky.
Čo si môžeme myslieť o objektivite médií, ktoré jednostranne pranierujú všetkých so strany Smer a bez dôkazov píšu o nich ako o vrahoch a mafiánoch a praktiky predstaviteľov opozície, ktoré sú doložené faktami účelovo prehliadajú, zamlčiavajú a ututlávajú.
Je smutné, ak ľudia veria týmto praktikám.
V podstate nás vrhli do temného stredoveku a médiá predstavujú novodobú inkvizíciu, ktorá ničí ľudské životy, dobrú povesť človeka len na základe falošných obvinení z domnelého bosoráctva.
Inkvizícia, predĺžená ruka cirkvi, sa takto zbavovala nepohodlných ľudí, zaberala im majetok a jej hlavnou úlohou bolo šírenie strachu, nepokoja a beznádeje, vzbudzovanie vášní a nenávisti a násilia na nevinných ľuďoch.
Komu slúžia novodobá inkvizícia?
To nech si zodpovie každý sám.
Ale hovoriť v dnešnej pravdu, podloženú faktami je nebezpečné, tak ako to bolo v temnom stredoveku.
Prečo je to tak?
Je to tým, že napriek tomu, že sa mení doba, menia sa režimy, ľudské vlastnosti a charaktery zostávajú rovnaké, tak ako to bolo pred 5000 rokmi, 2000 rokmi, 500 rokmi alebo 100 rokmi.
Tým, ktorí vládnu a túžia po moci vyhovuje, keď sú ich poddaní držaní v jarme strachu a bludov, len vtedy budú poslušnými.
Dnešná „vyspelá doba“ je na tom presne tak, ako to bolo v minulosti, len strach a násilie nešíria cirkevní sudcovia, ale novodobá inkvizícia.
Najmodernejšie technické a technologické výdobytky nie sú zárukou toho, že ľudstvo napreduje vo svojom vývoji.
Ľudstvo bude napredovať vtedy, keď začne hľadať pravdu. Keď mýty ostanú mýtami a klamstvo, aj keď mnoho krát opakované, nebude považované za pravdu

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5484972x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu