Založ si blog

Dovolili sme predať budúcnosť našich detí. . .

Vždy, keď vidím, alebo počúvam vyjadrenia našich politikov v diskusných reláciách mám pocit, že si z nás občanov verejne robia posmech.
Úplne v šoku som ostala z vyjadrenia ministra Richtera, že na Slovensku mladí ľudia ostanú vtedy, keď tu budú vyššie platy a nájomné byty, veď toto tu predsa bolo za minulého „totalitného režimu“. Ešte viac som bola prekvapená z vyjadrenia E. Jurzycu, keď nabádal štát, aby kontroloval úspešnosť absolventov VŠ sledovaním ich príjmov cez Sociálnu poisťovňu.
Arogantní politici, prebujnelý štátny aparát, neuveriteľná byrokracia, korupcia a rodinkárstvo a absolútne žiadna zodpovednosť všetkých tých, ktorí riadia štát je výsledok demokratického systému, ktorý tu vládne už skoro 30 rokov.
Keď vidím mladých ľudí, ktorí vo svojich videách fanaticky napádajú minulý režim a hovoria o zločinoch komunizmu, pochopila som, ako pracuje novodobá propaganda.
Školy bežne navštevujú „aktivisti“, ktorí vymývajú mladým ľuďom mozgy a klamú ich.
Prečo nepovedia študentom o tom, že mladí ľudia mali po skončení školy istú prácu a nemuseli sa hlásiť na úrady práce, alebo ísť robiť podradnú prácu do zahraničia?
Prečo nepovedia študentom o tom, že pracujúci mali za svoju prácu pravidelnú mzdu, mali pracovné práva a povinnosti, ktoré boli zákonom dané v Zákonníku práce a tento v prvom rade chránil pracujúcich?
Prečo im nepovedia, že mladí ľudia dostávali mladomanželské pôžičky z ktorých si mohli pohodlne zariadiť byt, boli s nízkym úrokom a pri narodení detí sa im odpočítavali z úveru nezanedbateľné sumy?
Prečo im nepovedia to, že mladí ľudia mali možnosť nájomného bývania za slušnú cenu a nie za cenu hypotéky s obrovským úrokom a desaťročia dlhou dobou splatnosti?
Prečo im nepovedia, že lekárska starostlivosť bola skutočne zadarmo a ľudia v ťažších pracovných odvetviach mali zadarmo kúpeľnú starostlivosť?
Prečo im nepovedia o tom, že ľudia mali zákonom garantovanú dovolenku a dostávali príspevky od ROH na rôzne rekreačné pobyty. Takže oddych a slušnú dovolenku si mohol v tej dobe dovoliť každý?
Prečo im nepovedia o tom, že štúdium bolo zadarmo, ubytovanie a strava na internátoch boli za symbolickú sumu a študenti si mohli legálne privyrábať na brigádach?
Prečo im nepovedia, že materské a základné školy boli vo všetkých dedinkách a ľudia ochotne v rôznych dobrovoľníckych akciách stavali nové škôlky a jasle a budovali pri nich detské ihriská?
Prečo im nepovedia o tom, že existovali telovýchovné jednoty, ktoré stavali ihriská, bazény, malé lyžiarske strediská a starali sa o zdravý pohyb nielen detí a mladých ľudí, ale všetkých a najmä podporovali mladé športové talenty?
Prečo im tvrdia o systéme, ktorí ľuďom zabezpečoval sociálne istoty a budúcnosť, že bol zločinný?
Možno preto, že množstvu ľudí vyhovuje tento systém, ktorý žije z vykorisťovania ľudí a robí si z nich sociálnych rukojemníkov s povinnosťami voči štátu, ale bez práv.
Možno preto, že určití ľudia rozpredali všetko hodnotné v tomto štáte, čo budovali desaťročia jeho občania, často dobrovoľne práve preto, že to malo slúžiť všetkým a nie len pár vyvoleným.
Zamatovým prevratom sme dovolili predať našu budúcnosť a zničiť sociálne istoty a hlavne sme dovolili predať budúcnosť našich vlastných detí…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490040x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu