Založ si blog

Pravá tvár demokracie v úplnej nahote. . .

Pri záberoch z Katalánska, kde polícia mláti ľudí, ktorí chceli vyjadriť svoj názor, premýšľam o tom, kedy sa stanú podobné praktiky samozrejmosťou aj u nás.
Zástancovia tohoto režimu, ktorý tu vládne a o ktorom neustále tvrdia, že je to ten najlepší systém, aký v súčasnosti máme, obhajujú násilie na bezbranných ľuďoch, starých ľuďoch a podľa toho čo som mala vidieť, na bezbranných starých ženách.
Možno sa obhajcom demokracie tento režim vidí veľmi dobrý preto, lebo je v ňom možné úplne všetko, aj mlátiť ľudí kvôli ich názoru, alebo ich rovno zabíjať a tvrdiť, že je to pre nich to najlepšie, lebo je to v záujme demokracie, ktorú sa im snaží niekto nanútiť takým spôsobom, že im vyplieni krajinu a zničí domovy.
Tvrdá nadvláda Mamonu zdeformovala všetky hodnoty a my sa stále len prizeráme.
U nás sa stal v poslednej dobe fenoménom náš vlastný prezident, ktorý preslávil svojim „podnikaním“ a filantropiou a ktorý sa snaží svojimi právomocami zaistiť si beztrestnosť.
To je len jeden z malých príkladov toho, ako si niektorí vysvetľujú demokraciu po svojom.
Ale vďaka škandálom nášho prezidenta prestávame vnímať to čo sa deje za našim chrbtom. Francúzsky prezident Macron predstavil víziu „jadra“
Zamyslel sa niekto nad tým, čo to pre Slovensko znamená?
Len ešte horšie zotročenie ako doteraz.
Otrokárstvo, ktoré sa skrýva za maskou demokracie.
Len zotročení ľudia nemajú práva a majú len povinnosti.
Len zotročení ľudia nemajú istoty a budúcnosť a jedinou ich istotou je smrť.
To, že máme zatiaľ kde spať a máme čo jesť, neznamená, že sme slobodní.
Mnoho otrokov vo veľkých ríšach minulosti, bolo na tom oveľa lepšie ako sme my. Aj oni mali svoje obydlia, mali pekné oblečenie, jedlo, ale boli len otrokmi.
My sme skutočnú slobodu a istoty vymenili za otroctvo v 89-tom.
Lenže veľkej skupine ľudí vyhovuje takýto stav spoločnosti, pretože nemusia niesť zodpovednosť za svoje konanie.
Malé prehrešky ľudí sa tvrdo trestajú a veľké podlosti sa označujú za filantropiu, alebo ospravedlňujú slobodou a demokraciou.
Takže to, čo vystihuje „demokraciu“ je staré latinské príslovie „quod licet Iovi, non licet bovi“ – Čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490812x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu