Založ si blog

Predmestie Pekla – Fanatizmus. . .

Fanatizmus akéhokoľvek druhu je veľmi nebezpečný. V dnešnej dobe sme svedkami niečoho veľmi divného. 27 rokov po prevrate, skupina ľudí začala jeden z nových honov na čarodejnice – hon na komunistov. Výčiny samozvaných umelcov, ktorí ničia kultúrne pamiatky a pamätníky a ich podpora samotným prezidentom vyvoláva množstvo otázok.
Ako sa dá nazvať tento fanatizmus, ktorý hraničí so šialenstvom?
Je normálne považovať niekoho, kto sa odhaľuje na verejnosti a predvádza sa v obscénnych, lascívných pózach umelcom?
Je normálne považovať za umelca niekoho, kto je vo svojom fanatizme schopný ničiť pamätník tým, ktorí padli za našu slobodu?
Ako je možné nazvať počmáranie busty Vasiľa Biľaka za kultúrnu udalosť roka?
Aká je spoločnosť a jej predstavitelia, ktorí niečo také obhajujú?
V starovekom Ríme sa cisár s nie veľmi dobrou povesťou tyrana a despotu Nero, tiež považoval za „umelca“, traduje sa, že počas jeho „umeleckých predstavení“ ľudia nesmeli opustiť amfiteáter a niektorí radšej predstierali smrť, len aby sa odtiaľ dostali. „Kultúrnou udalosťou“ Ríma v roku 64 bol veľký požiar z ktorého tohoto „umelca“ podozrievajú aj teraz. Výsledkom bolo prenasledovanie kresťanov a ich vraždenie.
Zopakuje sa podobný scenár aj teraz? Len prenasledovaní a vraždení budú „komunisti“, ľudia nepohodlní tomuto režimu s takouto nálepkou.
Kam chcú niektorí ľudia vo svojom fanatizme zájsť?
Hrobári Európy, ktorí obhajujú príchod moslimských migrantov zľahčujú smrť obetí teroristických útokov, ktoré sú výsledkom náboženského fanatizmu.
Kresťanov zase trápi, že obchodný reťazec vymazal kríže na chrámoch krajiny, ktorej produkty prezentoval.
Aj toto je jeden z výsledkov politického fanatizmu. Ak by reťazec kríže ponechal, tak by sa naň spustila vlna kritiky od ľudí podporujúcich migrantov, ktorí by sa oháňali tým, že tam nakupujú aj moslimovia a pohľad na kríže by ich mohol rozrušiť a pobúriť. Takto zase čelia kritike z druhej strany.
Obhajovanie a presadzovanie „inakosti“ šikanou tých, ktorí považujú tradičnú rodinu za základ spoločnosti je tiež formou fanatizmu.
Mediálny hon na tých, ktorí obhajujú tradičné hodnoty, rušenie reklám preto, že v nich vystupuje rodina v zložení matka, otec, dieťa, len kvôli tomu, aby sme neurazili niekoho, kto má inú orientáciu je toho príkladom.
Novodobý fanatizmus má mnoho tvárí a svedčí o veľkom úpadku morálky spoločnosti už aj tým, že sa len prizeráme a nie sme schopní tomu zabrániť.
Budeme sa ticho prizerať aj vtedy, keď nám budú zatvárať a vraždiť našich najbližších len preto, že sa odvážia povedať svoj názor?
Pretože tým „prizeraním sa a nič nerobením“ podporujeme vznik totalitného systému, aký nemá obdoby v dejinách ľudstva.
Potom sa ocitneme v skutočnom Pekle…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485180x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu