Založ si blog

O slobode trochu inak. . .

Pred pár dňami som písala o falošnom pocite slobody.
Je normálne, že názory na to, či u nás máme slobodu, alebo nie, sú rozdielne. Zaujalo ma hlavne to, akým spôsobom sa prejavujú zástancovia novodobej slobody a demokracie. Pripomína mi to inkvizíciu v časoch feudalizmu. Aj vtedy bolo ľuďom vysvetľované, že väznenie, mučenie a popravy sú len pre ich dobro.
Zanietení zástancovia pravdy a lásky, slobodody a demokracie, obhajujú tieto svoje „zástupné hodnoty“ nenávistnými reakciami voči ľuďom, ktorí majú iný názor. Mikrosvet debaty je ukážkou toho, čo sa deje v celej spoločnosti a vo svete. Urážky, zosmiešňovanie, šikana, hrubé vyjadrovanie sa, sú ukážkovým príkladom toho, aké hodnoty v skutočnosti v skutočnosti vyznávajú.
Čo priniesla importovaná sloboda obyvateľom Slovenska?
Otvorenie hraníc. Áno môžeme slobodne cestovať, ale mnoho ľudí na to nemá financie. Väčšina ľudí, ktorí takto „slobodne cestujú“, cestujú za prácou a nie za oddychom a zábavou. Mnohé matky na Slovensku sa „slobodne“ rozhodli, či budú vychovávať svoje deti, alebo pôjdu robiť slúžky, pardon opatrovateľky zahraničným dôchodcom, zatiaľ čo naši starkí, ktorí sa zaslúžili o to, aby sme sa mali lepšie, žijú a zomierajú v nedôstojných podmienkach.
Mnohí otcovia rodín, sa „slobodne rozhodli“, že pôjdu robiť gastarbeiterov za minimálnu mzdu, len aby uživili svoje rodiny tu doma.
Mladí, šikovní ľudia „slobodne“ opúšťajú túto krajinu, len preto, že tu nemajú uplatnenie a možnosť uživiť sa a pracujú v podradných pozíciach, ktoré nezodpovedajú ich vzdelaniu.
Pretože sloboda na Slovensku priniesla obrovskú nezamestnanosť tým, že naši politici „slobodne“ rozpredali a zlikvidovali všetko čo malo cenu.
Ako sa prejavuje „sloboda a demokracia“ za našimi hranicami?
Nuž taký malý príklad z nedávných dní…
Nemecká skupina Scooter sa rozhodla vystupovať na hudobnom festivale na Kryme. Aj naše médiá sú plné toho, čo všetko hrozí týmto ľuďom.
Ak sa prejavuje sloboda zákazmi a príkazmi aj pre umelcov, tak aká je to „sloboda“?
Importovanie „slobody a demokracie“ do celého sveta má za následok dlhotrvajúce vojnové konflikty, státisíce mŕtvych a ľudí bez domova, biedu a utrpenie.
Sloboda by mala priniesť ľuďom mier, sociálne istoty, budúcnosť…Toto má len malá skupina vyvolených ľudí…
Ako sa dá nazvať to, čo ľudí oberá o tieto hodnoty?
Nadvláda moci peňazí, vykorisťovanie, otroctvo…
Žiaľ, my sme sa „slobodne rozhodli“ vzdať sa istôt a budúcnosti nielen našej, ale hlavne našich detí…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471472x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu