Založ si blog

Politika

Pri osobných rozhovoroch s ľuďmi, ale aj v debatách som pochopila ako ľudia na Slovensku podľahli ilúzii politiky. Málokto z nich chápe, že to, čo sa nazýva „politikou“ je len lacným politikárčením.
Takýmto spôsobom pomocou médií sú ľudia manipulovaní, rozdeľujú sa do rôznych politických a straníckych táborov. Vytvára sa napätie v spoločnosti.
Pritom všetko to, čo im novodobí politici spolu s masmédiami predhadzujú je len zásterka biedy spoločnosti a tých, ktorý sú poverení vládnuť v jednotlivých krajinách. Pretože tento problém je problémom celej Európskej únie.
Politickými kauzami sa zakrýva najdôležitejšia skutočnosť a tou je, že žiaden z vysokopostavených politických činiteľov, či štátnych úradníkov nenesie ZODPOVEDNOSŤ za svoje činy.
Proti každému z nás, ak urobíme nejakú chybu, je vyvodená zodpovednosť s následnými sankciami. Tam kde by mala byť tá najvyššia miera zodpovednosti nie je žiadna. Preto sa môžu diať také veci v našom štáte, aké sa dejú.
Je úplne jedno, kto je pri hlavnom koryte moci , zodpovednosti za svoje skutky sa vyhýbajú všetci.
Občas, keď sa začne prejavovať nespokojnosť občanov, nájde sa nejaký obetný baránok, ktorý je uprataný na nejaké menej viditeľné, ale dobre platené miestečko.
Práve kvôli tomu, že nikto z predstaviteľov nenesie žiadnu zodpovednosť, prekvitá v celom štáte korupcia.
Môžu sa organizovať protesty, vyťahovať kauzy, nikdy sa nič poriadne nevyšetrí.
Možno si ľudia uvedomujú, že táto situácia nemá riešenie a ani východisko. Tým, že sme členmi EÚ a NATO, nemajú novovzniknuté strany a ľudia, ktorí by chceli na Slovensku zmenu, žiadnu šancu.
Vďaka politickému divadlu, ktoré občania zhltli aj s navijakom boli prijaté zákony, ktoré stavajú ľudí, ktorí sa ozývajú proti takýmto praktikám mimo zákon.
Jedným z riešení je, nepodliehať vonkajšiemu tlaku a žiť si svoj život. Neveriť sladkým rečičkám politikov o krajších zajtrajškoch, pretože politická vojna o mocenské korýtka prebieha neustále, nielen pred voľbami.
Politici už dávno ukázali o čo im v skutočnosti ide. Blaho ich krajín a občanov je na poslednom mieste.
Vďaka politikárčeniu a rôznym šantánovým predstaveniam našich „politikov“ si väčšina ľudí neuvedomuje, že žije v hlbokej totalite demokratúry, egoizmu, cynizmu a chamtivosti…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471246x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu