Založ si blog

Pán Matovič a Darwinova cena . . .

Darwinova cena je výsmešné ocenenie pre človeka, ktorý sa vlastným hlúpym rozhodnutím pripraví o život a takýmto spôsobom vylepší ľudský genofond…
Pred 20 rokmi vyhral túto cenu Poliak, ktorý si partiou opitých kamarátov dokazoval, kto je väčší…
Najprv sa mlátili zamrznutou repou po hlave. Potom jeden z nich, aby dokázal aký je frajer, zobral motorovú pílu a odrezal si kus nohy. Ale to najlepšie ich čakalo nakoniec. Túžba, byť tým najväčším frajerom a machrom partie, spolu s alkoholom zamotala hlavu jednému z nich natoľko, že zobral už použitú motorovú pílu a so slovami „Tak toto ste ešte nevideli!“ si odrezal rovno hlavu.
Byť veľkým frajerom, zaujať za každú cenu a snažiť sa dokázať, ja som ten najväčší…, nie je jednoduché a často sa to končí tak, že adept na frajera roka, stráca svoju dôstojnosť, sebaúctu ale hlavne sebareflexiu a pud sebazáchovy.
Aj to, čo nám predvádza pán poslanec Matovič mi prepadá také dokazovanie si vlastnej dôležitosti, budovanie si imidžu frajera a bojovníka proti korupcii, ale hlavne proti každému.
Snaží sa šokovať Slovákov svojimi politickými excesami a vo svojej samoľúbosti si prestal uvedomovať, že ľudí trápia úplne iné problémy ako je jeho snaha zaujať za každú cenu. Príčin tohoho jeho správania môže byť viac.
Alebo naozaj skutočne prepadol svojmu „narcizmu“ natoľko, že potrebuje odbornú pomoc, alebo je vynikajúcim, veľmi dobre plateným hercom, ktorý za peniaze predal vlastnú dôstojnosť. Nebol by prvý ani posledný…
Divadelné predstavenia v jeho podaní sú krutou fraškou, ktorá v plnej kráse ukazuje aký „skvelý“ je náš volebný systém a ako funguje v našej republike parlamentná demokracia.
Aj pán Matovič je zvoleným zástupcom ľudu, ale v jeho monodrámach pred tv kamerami vidíme, ako háji len a len svoje záujmy.
Nahráva si svojich kolegov, kvôli čomu asi?…
Hrá sa na bojovníka proti korupcii, dokáže celé týždne organizovať protesty proti Ficovi, kde vykrikuje heslá „Fico do basy“ a „obesiť“, ktoré už aj jeho najvernejších unavili natoľko, že nakoniec ostal protestovať sám len s megafónom.
Dokáže verejne obviniť premiéra z toho, že vlastní nelegálne peniaze v daňových rajoch, ale svoje účtovníctvo nevie vysvetliť, namiesto toho vytvára nové zástupné kauzy, aby sa vyhol zodpovednosti.
Presne taká je aj tá s otváraním obálok. Nie som zástancom porušovania listového tajomstva, ale poslanec je verejný činiteľ a do parlamentu by mu mala chodiť len pošta súvisiaca s výkonom jeho mandátu.
Jeho posledné kabaretné vystúpenie, kde s maskou tragéda zo seba urobil martýra slovenskej politiky a obvinil predsedu parlamentu A. Danka, že má záujem o jeho fyzickú likvidáciu, samozrejme bez dôkazov, je silná káva asi pre každého.
To, že pán Matovič veľmi rád obviňuje ľudí bez dôkazov je prejavom zneužívania moci.
Zneužívaním moci je aj jeho teatrálny „odchod z parlamentu“ s tým, že si necháva poslanecký mandát. Veľmi šikovné, poslanecká imunita aj keď v akože „oklieštenej forme“ stále funguje.
Kto chodil do školy, určite pozná tretí Newtonov pohybový zákon akcie a reakcie.
Ten neplatí len vo fyzike, ale aj v medziľudských vzťahoch pod rôznymi názvami napr. „Aké požičaj, také vráť“…
Svojím správaním si narobil veľa nepriateľov a skutoční obyčajní ľudia, občania nášho štátu ním verejne pohŕdajú.
Lenže pán poslanec Matovič si v svojej samoľúbosti stále myslí, že môže všetko.
Prečo to robí?
Aby za každú cenu zaujal publikum a ukojil svoje nenásytné ego?
U neho sme už videli skoro všetko, dokonca aj slzy, ktoré neváhal roniť nad ťažkým životom Slovákov…
Ako ďaleko chce pán poslanec Matovič zájsť?
Možno jeho vrcholným číslom bude tiež nejaké to “ Toto ste ešte nevideli“…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490071x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu