Založ si blog

Takže naši mladí sú netolerantní a „neznalí“. . .

Zaujímavý výskum priniesol ešte zaujímavejšie výsledky a našej liberálno-demokratickej verchuške sa to nepáči.
A za všetkým je vraj zlá výchova z rodín.
Zaujímalo by ma, ako si predstavujú títo liberálno-demokratickí mudroškovia napríklad takú väčšiu toleranciu voči Rómom?
Nechať sa zmlátiť, okradnúť, alebo znásilniť a ešte sa im za to aj poďakovať? A to len preto, aby prejavili vysokú mieru empatie s tými, ktorí potrebujú peniaze na chlast, fet, cigy a automaty, alebo si len tak jednoducho urobiť dobre.
Žijem v oblasti, kde je dosť početná rómska komunita, sú medzi nimi aj slušní, ale väčšina je taká, že sa treba mať na pozore.
Čo si majú mladí myslieť, keď vidia, že rómska mládež chodí do školy ako sa im chce, často končia povinnú školskú dochádzku ešte na základnej škole, o ďalšie vzdelanie nemajú záujem, pretože rovno idú na ÚP a poberajú dávky a mnoho dievčín v tomto veku rodí, len preto, lebo im to štát a spoločnosť umožňuje? Pretože naši mladí sa vzdelávajú hlavne kvôli tomu, aby mohli pracovať a byť prínosom pre spoločnosť.
Čo si majú naše deti myslieť o sociálnej turistike, ktorú Rómovia pestujú a potom prídu domov s väčšou hrčou peňazí ako tí, ktorí v zahraničí poctivo pracujú?
Nemali by tí hore namiesto kritizovania radšej porozmýšľať nad spravodlivým sociálnym systémom pre všetkých?
Sú netolerantní voči moslimom…
Veď nie sú slepí a vidia ako sú moslimovia „tolerantní“ voči kresťanom a neveriacim.
Sú netolerantní voči utečencom…
Včera som dostala zaujímavý mail. Český politik Tomio Okamura ako jediný český politik navštívil zariadenie pre ilegálnych imigrantov vo Vyšných Lhotách pri Frídku Místku. Polícia ho upozornila, že tam ide na vlastné riziko a hrozí mu okradnutie, násilie, nákaza infekčnými ochoreniami. V zariadení je okolo 190 utečencov prevažne mladých mužov z Afriky, islámskeho vierovyznania. Pracuje tam okolo 140 ľudí, ktorí majú na starosti cca 200 ľudí. Desať nelegálnych imigrantov toto zariadenie po uplynutí 42 dňovej lehoty opustilo, nikto nevie kde sú a v akom zdravotnom stave sú. Frídek Místek nie je až tak ďaleko od našich hraníc a niečo podobné sa potichúčky chystá aj u nás.
Namiesto falošných fráz a krokodílich sĺz nad osudom úbohých utečencov, by mali politici a ľudskoprávne organizácie otvorene vyzvať tých, ktorí toto všetko spôsobili, aby dali do poriadku škody, ktoré napáchali svojou chamtivosťou a snahou ovládať všetko a všetkých.
Sú netolerantní voči LGBTI komunite…
Tým, že považujú za normálny vzťah, vzťah muža a ženy?
Alebo, že majú po krk násilného pretláčania sexuálnej inakosti a cítia sa diskriminovaní, pokiaľ nemajú sexuálne skúsenosti s rovnakým pohlavím?
Veria konšpiračným teóriam…
Nuž ak sa za konšpiračné teórie považuje to, že mladí ľudia chcú žiť v mieri, mať prácu, sociálne istoty, založiť si rodinu, mať kde bývať, vychovávať deti a mať vlastný názor na spoločnosť, tak to svedčí iba o tom, že to, čo sa tu deje nie je normálne
A tvrdiť o deťoch, že sú neznalé, čo je sofistikovanejší výraz pre hlúpych a nevzdelaných, len preto, že nevedia kto bol Jan Palach a akú mal úlohu A. Dubček v Pražskej jari 68, je výsledok toho, čo sa na nich valí dennodenne z médií a vzdelávacieho systému.
Závery výskumu mali za úlohu jediné. Zdôvodniť novú reformu vo výuke dejepisu a občianskej náuky. Takže zintenzívnené vymývanie mozgov sa môže začať. Niektoré výsledky už vidno v praxi, pretože niektoré deti už teraz tvrdia, že sa necítia byť Slovákmi, ale Európanmi.
Za všetkým je strach z toho, že to, čo spôsobila jedna generácia mladých sa bude snažiť iná generácia mladých napraviť.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5470675x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu