Založ si blog

„Satira“. . .

Čo je satira vie snáď každý…
Niekedy mám pocit, že permanentne žijeme v období „satiry“. Politici sa nám bezočivo vyškierajú do tvári a tvrdia nám, že robia všetko pre to, aby sme sa mali dobre.
Médiá sa svojimi informáciami vysmievajú z našej hlúposti a skúšajú koľko toho ešte znesieme a kam až môžu vo svojej manipulácii zájsť…
To, čo vysielajú naše televízie je drzý výsmech nášmu intelektu…
A sociálne siete? Tam sa dá nájsť úplne všetko…
Vyjadrenia samozvanej intelektuálnej elity Slovenska sú dôkazom toho, že sme im ako národ, krajina, štát, len na posmech…
Niektorí z nich sú už starí harcovníci, ktorí sa snažia nám Slovákom občas pripomenúť, napríklad aj vystúpeniami v kabaretnom predstavení „Bonaparte“, alebo aj svojimi verejnými statusmi na sieťach.
Jedno z takých vyjadrení nášho najznámejšieho humoristu-satirika M. Markoviča ma prinútilo zamyslieť sa, či to myslel vážne, alebo ako satiru.

„Viem, že sa často vyznačujem názormi, ktoré nemusia vyhovovať každému; ono je medzi nami veľa všeličoho, čo je na dlhú debatu. Ale keď mi tu niekto začne neodbytne tvrdiť, že modrá je vlastne oranžová, že Putin je mierotvorca alebo utečenci zo Sýrie sú teroristi, ktorí nás prišli všetkých pozabíjať, tak prosím o prepáčenie, ale to nie som schopný považovať za názor, to je jednoznačne príznak značnej psychickej lability (dá sa to pomenovať aj trefnejšie). Neprijímam ani výhovorku, že tieto hlúposti do Vás hustí predseda vlády. Vy predsa nie ste nerozmýšľajúce a ľahko postrašiteľné stádo. Či…?“ Koniec citátu.

Skutočne žijeme v dobe, keď sa nás mainstremové médiá snažia presvedčiť aj pomocou takých ľudí ako je pán humorista, že modrá je vlastne oranžová…
Ale z prezidenta Putina robia krvilačnú beštiu. Z utečencov mierumilovných baránkov a raketových inžinierov, lekárov a vedcov. A kto si myslí opak je podľa týchto „inteleguánov“ hlupákom, alebo nerozmýšľajúcou ovcou.
Nie milý pán Markovič, nám to, čo vy pokladáte za hlúposti nemusí nikto tlačiť do hláv, ani naša vláda nie.
My, ktorí sme nestratili zdravý rozum a úsudok vieme, že prezident Putin je skutočným mierotvorcom, vďaka nemu možno ešte žijeme a naša malá krajina sa nestala nárazníkovou zónou v bojoch o moc „svetového žandára“.
My, ktorí sme nestratili zdravý rozum vieme, že pol miliónová armáda utečencov zo Sýrie sú prevažne vojenskí zbehovia „umiernenej opozície“, ktorá mala za cieľ vyvolať najkrvavejší svetový konflikt, keď sa to nepodarilo poslušným EÚ lokajom pomocou krvavého konfliktu na Ukrajine a toto je darček „svetového žandára“ všetkým nám.
Títo ľudia, ktorí sem utiekli sa mali v prvom rade postarať o vlastné rodiny a bojovať vo vojne, ktorú na rozkaz „svetového žandára“ začali.
Ich pôsobenie tu v Európe už začalo prinášať prvé obete mierového spolužitia.
Milý pán Markovič a kto je vlastne ten svetový mierotvorca?
Barack Obama s jeho Nobelovou cenou za mier, ktorá je výsmechom všetkým, ktorí vďaka jeho politike prišli o život v jeho mierových misiách, ktorými šíril slobodu a demokraciu po celom svete?
Alebo Clintonovci, či M. Albrightová, ktorých politika priniesla utrpenie a smrť mnohým nevinným ľuďom?
Neviem, či si pán Markovič vôbec uvedomuje, že napľul do očí nielen nám, ale najmä opľul pamiatku všetkých nevinných, ktorí padli v týchto nezmyselných konfliktoch a svojimi výrokmi sa bezočivo vysmial do tvárí tým, ktorí po nich ostali.
To už nie je ani humor a ani satira…
Každý máme právo na svoj názor a ja som ho ho teraz tiež využila.
Pán Markovič má právo na svoj názor, ale nemá právo právo urážať tých, ktorí majú iný názor a už vôbec nemá právo špiniť pamiatku obetí nezmyselných vojen o novodobé ovládnutie sveta.

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5485604x
Priemerná čítanosť článkov: 3932x

Autor blogu