Založ si blog

„Spievajúca zbraň“

Niekedy mám pocit, že keby hlúposť kvitla tak redaktorov Denníka N, by spod kvetov nebolo vidno a nedali by sa identifikovať.
Dnešný článok Petra Vavrouška Alexandrovovci…, rozoberá vznik a pôsobenie tohoto umeleckého telesa,ktorého členovia nedávno tragicky zahynuli pri leteckej katastrofe.
Označiť toto umelecké teleso za zbraň a prirovnávať ho k takému vývoznému artiklu ako je napr. Kalašnikov, je scestné.
V článku sa píše aj o tom ako hudba Alexandrovovcov sprevádzala počas bojov v II. svetovej vojny s piesňou „Sviaščennaja vojna -Svätá vojna, vojakov v boji.
Vo vojne vo Vietname tiež chodili americkí umelci podporovať svojich vojakov a nikto sa nad tým nepozastavuje…
Alebo ako sa dajú nazvať umelci, ktorí chodili dvíhať morálku vojakov USA vo vojnových zónach tam, kde USA zavádzali „slobodu a demokraciu“ ?
Autor v článku píše, ako ruskí umelci svojím vystúpením dobyli v r. 2007 centrálu NATO v Bruseli bez jediného výstrelu, takto o vystúpení Alexandrovovcov písali belgické noviny.
Celý čas sa nám tu všelijakí experti a analytici snažia nahovoriť, ako je Rusko vo všetko zaostalé a hlavne sú to tí, samozvaní, platení mimovládnymi organizáciami. Ale vzápätí hystericky jačia, akou hrozbou Rusko je pre celý demokratický svet a pre zachovanie svetového mieru.
Nečudujem sa ich strachu, keď majú bobky z jedného umeleckého speváckeho súboru.
Aký strach musia naozaj mať z odvahy, statočnosti a vlastenectva ruských vojakov, ale hlavne z vojenskej výzbroje a techniky?
Vôbec sa nečudujem tomu, že lietadlo s Alexandrovovcami spadlo a ani bujarej radosti poniektorých „demokratických trolankov“ a prestitútov…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5490912x
Priemerná čítanosť článkov: 3936x

Autor blogu